2013-01-26 11:59:00
Φωτογραφία για Συζήτηση στη Ραφήνα για τα Ιμια
Συζήτηση για τα όσα έγιναν το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου το 1996 στην βραχονησίδα των Ιμίων θα γίνει στην Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ραφήνας και Πικερμίου, διοργανώνει εκδήλωση στις 26 Ιανουαρίου, 7:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ, στη Ραφήνα.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι:

Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, Διεθνολόγος, Καθηγητής Παντείου

Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Στρατηγικός Αναλυτής, Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Τάσος Κοντογιαννίδης, Δημοσιογράφος

Σάββας Καλεντερίδης, Αξκός ε.α., Εκδότης-Συγγραφέας, Αρθρογράφος εφ. "δημοκρατία" Αναλυτής.

Θα προβληθεί βίντεο με το ιστορικό του θέματος. Κατά το έτος 2013 η Μασσαλία είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μια πόλη που ιδρύθηκε το 600 π.Χ από τους Φωκαείς της Μ.Ασίας και με σημαντική προσφορά στην Ιστορία του Ελληνισμού. Επειδή συν'έπεσαν οι λαμπρές εκδηλώσεις των εγκαινίων της Πολιτιστικής πρωτεύουσας κατά την εβδομάδα εορτασμού των Θεοφανείων ,φέτος η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας,τελέστηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στο Vieux Port από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ.κ Εμμμανουήλ.


Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασσαλίας χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Γαλλίας κ.κ Εμμανουήλ και στη συνέχεια ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Ορθόδοξη Κοινότητα Μασσαλίας και από τις γύρω περιοχές.Μετά το πέρας του Αγιασμού οι πιστοί μετέβησαν στο Δημαρχείο της Μασσαλίας όπου ο Δήμαρχος Μασσαλίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της Ορθόδοξης Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας.Κατ΄αυτήν ομίλησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μασσαλίας και ο Σεβ.Μητροπολίτης Γαλλίας ευχαριστήσας το Δήμο για την συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Κοινότητας,εξάρας παράλληλα τη προσφορά των Ελλήνων στη πόλη της Μασσαλίας.Στις τελετές παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μασσαλίας κ. Gerard Detaille , o ασκών χρέη Γενικού Προξένου Της Ελλάδος στη Μασσαλία κ.Ν. Γαιτανίδης,ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Άλκης Βοσκαρίδης,ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας Πλοίαρχος ΛΣ κ.Δημ. Παπαλεονάρδος ,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μασσαλίας κ. Δημ Αρκαζού και πολλοί πιστοί. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ