2013-01-26 10:45:05
Φωτογραφία για Μαγειρεύουμε με υλικά από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται μέσα στο 2013 με εκδηλώσεις και δράσεις που σκοπό έχουν να προσεγγίσουν τη γευστική ταυτότητα της πόλης.

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης, εκτός από την αναζήτηση και τον προσδιορισμό της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, είναι η συμμετοχή των επαγγελματιών και ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε γαστρονομικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το Thessaloniki Food Festival, μας προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μας φέρνουν κοντά στις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, από τις 12:00 έως τις 20:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια γεύσης καθώς επίσης να μάθουν για τοπικά και εποχικά προϊόντα, να παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων και γλυκισμάτων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours».

Πιο συγκεκριμένα: Μαθαίνουμε για «Τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και την κουζίνα μας». Η Αιμιλία Ραδοπούλου και ο Ανδροκλής Γιάτσογλου με το εργαστήρι «Κήπος με τα χεράκια μου» μας δείχνουν πώς μπορούμε να καλλιεργούμε μέντα, δυόσμο, δενδρολίβανο, μαντζουράνα και άλλα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι μας και ποια είναι η χρήση τους στην κουζίνα μας.

O executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Κώστας Αραμπατζής, μας μαθαίνει να «Μαγειρεύουμε με υλικά εποχής: μανιτάρια» ετοιμάζοντας μπροστά στα μάτια μας μια νόστιμη τάρτα μανιταριών και μια δυναμωτική μανιταρόσουπα.

Στη συνέχεια, ο executive chef της Domotel, Γρηγόρης Χέλμης, «Μαγειρεύει με υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική» χρησιμοποιώντας κουλούρι Θεσσαλονίκης και γιαούρτι Δορκάδος, ελιές και μέλι Χαλκιδικής.

Από τη δράση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις» δε θα μπορούσε να απουσιάζει η ζαχαροπλαστική. Η Χριστίνα Κάκκου ετοιμάζει ξεχωριστές «Σοκολατένιες δημιουργίες» με μοντέρνα εμφάνιση, ενώ ο Γιώργος Χατζηφωτίου μας διηγείται ιστορίες για «Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης» και μας δείχνει πώς να παρασκευάζουμε ασουρέ και καριόκες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours». Στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival δημιουργείται ένας έντυπος οδηγός τουριστικής προβολής με προτάσεις για γαστρονομικές βόλτες στις αγορές της πόλης καθώς και διαδρομές γύρω από αυτήν, σε περιοχές με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον, στο Νομό Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς νομούς. Στόχος του οδηγού αυτού είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της πόλης αφορμές, για παράταση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Μαθαίνουμε τις γεύσεις» για το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, διαμορφώνεται ως εξής:

12:00 – 13:00 Τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και στην κουζίνα μας

Εργαστήρι «Κήπος με τα χεράκια μου»

Αιμιλία Ροδοπούλου, Ανδροκλής Γιάτσογλου

13:30 – 14:30 Μαγειρεύουμε με υλικά εποχής: μανιτάρια Hyatt Regency Thessaloniki

Executive chef Κώστας Αραμπατζής

15:00 – 16:00 Μαγειρεύουμε με υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

Domotel

Executive chef Γρηγόρης Χέλμης

16:30 – 17:30 Σοκολατένιες δημιουργίες

Sugarela

Χριστίνα Κάκκου

18:00 - 19:00 Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης

Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

Γιώργος Χατζηφωτίου

19:30 - 20:00 Thessaloniki Gourmet Tours

Παρουσίαση οδηγού

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival μπορείτε να βρείτε στο http://foodfestival.thessaloniki.gr.Τρόποι επικοινωνίας: 2310 878211 (-213, -214), [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ