2013-01-26 07:03:03
Φωτογραφία για Η Κύπρος το «σημείο ανάφλεξης» της ευρωπαϊκής κρίσης
Η καθυστέρηση στο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Κύπρου εν μέσω εντεινόμενων διαφωνιών εντείνει τις ανησυχίες πως η οικονομία της χώρας μπορεί να είναι το επόμενο «σημείο ανάφλεξης» της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε., Όλι Ρεν, από το Νταβός της Ελβετίας , η αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal επισημαίνει πως το κυπριακό πρόγραμμα διάσωσης θα έχει ως αποτέλεσμα μία μεγάλη μείωση των κρατικών και τραπεζικών χρεών, με αποτέλεσμα ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα θα αφήσει τη χώρα με υψηλό χρέος.

Σύμφωνα με τη WSJ, αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ισχυρίζονται πως ένας από τους λόγους διαφωνίας της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα είναι το τι πρέπει να γίνει με τα μεγάλα ποσά χρημάτων που έχουν ξένοι σε τράπεζες που μπορεί να εκκαθαριστούν.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εκφράζουν ανησυχίες ότι ακόμη και η αναφορά στο ότι μεγάλοι καταθέτες δεν θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους θα οδηγήσει σε μετάδοση της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες με εύθραυστα τραπεζικά συστήματα, όπως η Ισπανία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ