2013-01-25 22:14:05
Φωτογραφία για Φ. Ρέσλερ: Στόχος η προσέλκυση άνεργων νέων από τη νότια Ευρώπη
Πρωτοβουλίες για την προσέλκυση άνεργων νέων πτυχιούχων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία σκοπεύει να αναλάβει... η Γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να εργαστούν σε επιχειρήσεις της Γερμανίας. 

«Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία και την προοπτική σε νέους από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, όπου τα ποσοστά ανεργίας των νέων υπερβαίνουν και το 50%, να έρθουν στη Γερμανία και να ξεκινήσουν πρόγραμμα μαθητείας στις επιχειρήσεις», επισήμανε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ στη διάρκεια του 3ου Γερμανικού Συνεδρίου των εταιριών με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Ζβάμπις Χαλ, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο κ. Ρέσλερ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που απασχολεί την γερμανική κυβέρνηση τονίζοντας πως «θέλουμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες για τους εξειδικευμένους εργαζόμενους στη Γερμανία». Στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί στόχοι, όπως η βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων, η «συμφιλίωση» οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η διατήρηση του προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στην αγορά.


Μέσα στις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ, είναι να δοθεί η ευκαιρία και η προοπτική σε νέους από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, όπου το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει και το 50%, να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και να ξεκινήσουν πρόγραμμα μαθητείας στις επιχειρήσεις. «Ξεκινήσαμε πρωτοβουλίες δημιουργώντας μία ηλεκτρονική πλατφόρμα (www. make-it- in- Germany.de), από την οποία μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες οι νέοι για να πάρουν μέρος σε πρόγραμμα μαθητείας και αργότερα να εργαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομίας υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων σε αυτές τις χώρες, αλλά και να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που υπάρχει στη Γερμανία.

«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο»

Ο κ. Ρέσλερ τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν πιστά το σύμφωνο σταθερότητας, τα μέτρα και να συνεχιστεί η πίεση για μεταρρυθμίσεις, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ.«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας για την προσπάθεια σταθεροποίησης του ευρώ. Παράλληλα, περιέγραψε το στόχο της γερμανικής κυβέρνησης για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού για το 2014 και το 2015 υποστηρίζοντας πως πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και στη Γερμανία.

«Αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ επαναλαμβάνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα διαχειριστούμε την κρίση στην ευρωζώνη», σημείωσε ο αντικαγκελάριος τονίζοντας πως με το δημοσιονομικό σύμφωνο μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα ελλείμματα των εθνικών προϋπολογισμών.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάει... Μπολόνια ο Τοροσίδης!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάει... Μπολόνια ο Τοροσίδης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ