2013-01-25 19:50:43
Φωτογραφία για Προκλητικές Απαιτήσεις
Υπάρχει περίπτωση στις 10/2 να πέσει η κυβέρνηση!!!

Ένα βουβό κίνημα που διεκδικεί την παράταση των «κεκτημένων», το κίνημα των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων απειλεί με παραιτήσεις εάν γίνει νόμος οι περικοπές των αμοιβών του!!!

Στα επαγγέλματα που καταργούνται με την επικράτηση του μνημονίου είναι και το επάγγελμα του «αιρετού». Ένα επάγγελμα που άνθισε ειδικά σε περιοχές που θεωρούντο κάστρα για τη Νέα Δημοκρατία (Θεσσαλονίκη) και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πάτρα) και αλλού... Ήταν ένα επάγγελμα, για το οποίο θα γράψουμε άλλη φορά, με το οποίο με νόμιμο τρόπο ορισμένοι εκλεκτοί των κομμάτων και των βουλευτών πολλαπλασίαζαν την περιουσία τους.

Σήμερα οι περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών και η κατάργηση του διπλού μισθού οδηγούν σε μια πραγματική κατάσταση όπου οι ενδιαφερόμενοι για τα κοινά και οι αιρετοί δε θα απολαμβάνουν προνομιακών οικονομικών απολαβών.


Με έκπληξη παρατηρήσαμε στην ειδησιογραφία ότι οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων με συντονιστή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πατρών κ. Μπουρδούλη («επικοινώνησα τηλεφωνικά με 90 Προέδρους») απειλούν την κυβέρνηση με παραιτήσεις και δυσλειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης εάν μειωθούν οι μισθοί τους. (εφ. Πελοπόννησος 18/01/2013)

Έτσι αντιλαμβάνεται πλέον ο Πατραϊκός λαός τι εννοούσαν στα προεκλογικά τους φυλλάδια την υπόσχεση για διάθεση προσφοράς. (Εισφορά μάλλον για τον εαυτό τους)

Εύλογα δημιουργείται η απορία, αφού όλα αυτά περί των περικοπών ήταν γνωστά από εξαμήνου και πλέον, γιατί διεκδίκησαν τη θέση του Προέδρου; Τώρα θέλουν να παραιτηθούν για να δημιουργήσουν προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι γνωστό ότι η απόσταση μεταξύ σοβαρού και γελοίου, ιδιοφυίας και γραφικότητας, τραγωδίας και παρωδίας, είναι ένα μόνο βήμα. Σε μία περίοδο όπου έχουνε ξεκινήσει οι απολύσεις στους Δήμους είναι το λιγότερο πρόκληση το να θες εσύ να περνάς καλύτερα επειδή είσαι αιρετός.

«Οι καιροί ου μενετοί»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ