2013-01-25 16:04:06
Φωτογραφία για Οι βομβιστές του Mall απειλούν με χτυπήματα με Καλάσνικοφ
Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, την περασμένη Κυριακή, ανέλαβε με ανάρτησή της στο Indymedia η σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων «Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση προαναγγέλλει χτυπήματα με Καλάσνικοφ, σύγκρουση με το κράτος και γενικευμένη προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας της οποίας δηλώνουν εχθροί.

Το όνομα της οργάνωσης προφανώς θέλει να υποδηλώσει μια σύμπραξη δυνάμεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά δεν αποκλείει το σενάριο της δημιουργίας μιας νέας οργάνωσης, με νέα μέλη αλλά παλιούς καθοδηγητές, οι οποίοι θα μπορούσε να είναι ασύλληπτα μέλη άλλων οργανώσεων όπως οι «Πυρήνες της Φωτιάς», η «Σέχτα» και ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Αλλωστε, το ρίσκο της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν μεγάλο και δεν ταιριάζει σε ερασιτέχνες. Το ίδιο ισχύει και για την κατασκευή της βόμβας, καθώς προϋποθέτει καλές γνώσεις και εκπαίδευση πάνω σε εκρηκτικά.


Μεγάλο ερώτημα παραμένει η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, καθώς γι' αυτή δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, είναι δηλαδή «ορφανή» κάτι που δείχνει ότι υπάρχει και άλλος τρομοκρατικός θύλακας.

Σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα που σχεδιάζουν επισημαίνουν ότι: «Η ιστορία όμως δεν τελειώνει στον παγωμένο χρόνο των εμπορικών κέντρων. Η συσσωρευμένη κρατική βία επιστρέφει κάθε τόσο στον αποστολέα της. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, εμπρησμοί σε επιλεγμένους στόχους της κυριαρχίας, αυθόρμητες επιθέσεις σε πολιτικούς, αποκλεισμοί και καταλήψεις, ένοπλες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε το πρωί της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μελών του προσωπικού ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας. Η μοναδική ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που είχε χρησιμοποιήσει τέτοια σκεύη στο παρελθόν ήταν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Έως τώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις σχετικά με την επίθεση.

Πηγή: imerisia
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ