2013-01-25 15:26:10
Φωτογραφία για Ο Σάβιτς θυμάται...
Ένα ωραίο αφιέρωμα στον Σάβιτς έχει το sentragoal και απομονώσαμε τα όσα ειπε για τον ΠΑΟΚ. Ένας από τους καλύτερους ξένους που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και που δηλώνει έτοιμος  να τον βοηθήσει αφού πλέον είναι μάνατζερ παικτών. Διαβάστε αποσπάσματα: "Ο Σάβιτς πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Ιούλιο του 1993 παραμένοντας στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για δύο χρόνια:

«Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τη διετία μου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Άλλωστε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου ήταν όταν κατακτήσαμε το κύπελλο Κόρατς στην Τεργέστη. Έχω φοβερές αναμνήσεις από τότε. Όπως και από το φάιναλ φορ του κυπελλου, όταν και στεφθήκαμε κυπελλούχοι Ελλάδος έναν χρόνο αργότερα. Όμως να σου πω κάτι; Τίποτε δεν συγκρίνεται με τον προημιτελικό κόντρα στη Σκαβολίνι. Είχαμε χάσει με 16 πόντους στην Ιταλία και στην έδρα μας καταφέραμε να κερδίσουμε με 40 πόντους περίπου. Από τις καλύτερες ανατροπές που θυμάμαι» λέει χαρακτηριστικά.


Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα στο Πέζαρο με 82-66 και όλα έδειχναν ότι θα αποχαιρετούσε τη συνέχεια. Όμως στον επαναληπτικό στο «Αλεξάνδρειο» ήρθαν τα πάνω-κάτω και ο «δικέφαλος του βορρά» άφησε... σύξυλη την παρέα των Γκράτσις, Μανίφικο, Μάιερς, Μακ Λάουντ, Γκάρετ και με το εντυπωσιακό 96-58 (!!) πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου αντιμετώπισε τον Πανιώνιο. Σ' εκείνο το ιστορικό ματς, ο Ζόραν Σάβιτς είχε 19 πόντους (8/12διπ., 3/6β.) και 12 ριμπάουντ, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Πρέλεβιτς (23π.) και Μπέρι (22π.):

«Στο γήπεδο επικρατούσε πανικός !περίπου 7.000 οπαδοί μας να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα και άλλοι 3.000 να είναι απ' έξω και να περιμένουν να μας αποθεώσουν. Φοβερές στιγμές. Αγαπάω πολύ τους φίλους του ΠΑΟΚ και ομολογώ ότι είναι οι καλύτεροι που έχω συναντήσει. Επίσης δεν πρόκειται να ξεχάσω και την υποδοχή που μας είχαν ετοιμάσει μετά την επιστροφή μας από την Ιταλία με το κύπελλο Κόρατς. Νόμιζα ότι θα μπουν μέσα στο αεροπλάνο!».

«Στο γήπεδο επικρατούσε πανικός !περίπου 7.000 οπαδοί μας να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα και άλλοι 3.000 να είναι απ' έξω και να περιμένουν να μας αποθεώσουν. Φοβερές στιγμές. Αγαπάω πολύ τους φ

«Στο γήπεδο επικρατούσε πανικός !περίπου 7.000 οπαδοί μας να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα και άλλοι 3.000 να είναι απ' έξω και να περιμένουν να μας αποθεώσουν. Φοβερές στιγμές. Αγαπάω πολύ τους φίλους του ΠΑΟΚ και ομολογώ ότι είναι οι καλύτεροι που έχω συναντήσει. Επίσης δεν πρόκειται να ξεχάσω και την υποδοχή που μας είχαν ετοιμάσει μετά την επιστροφή μας από την Ιταλία με το κύπελλο Κόρατς. Νόμιζα ότι θα μπουν μέσα στο αεροπλάνο»

«Πηγαίναμε στα μπουζούκια μετά τις νίκες. Ωραία χρόνια...»

Φυσικά δεν είναι μόνο τα όσα θυμάται εντός του παρκέ: «Η ζωή στη Θεσσαλονίκη ήταν εκπληκτική. Δεν βαριόσουν ποτέ με την καθημερινότητα. Πάντα είχες πράγματα να κάνεις. Όπως για παράδειγμα, μετά από τις νίκες του ΠΑΟΚ πηγαίναμε με τους συμπαίκτες μου στα μπουζούκια για να το γιορτάσουμε! Ωραία χρόνια (Γέλια). Μου άρεσε πολύ αυτός ο τρόπος ζωής. Κάναμε τη δουλειά μας στο παρκέ και μετά διασκεδάζαμε», ενώ εξηγεί πως «ακόμα και τώρα έχω συχνή επαφή με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, όπως επίσης και με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς:

«Είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της και με στεναχωρεί αυτό. Μου τα λέει ο Μπάνε. Δεν υπάρχουν χρήματα και είναι περίεργο να μην βλέπεις πραγματικά καλούς παίκτες να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Πριν από 10-20 χρόνια τα πράγματα ήταν τελειως διαφορετικά αφού έπαιζαν πολύ καλοί ξένοι. Όμως γνωρίζω ότι η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι καλύτερο. Ελπίζω να βρεθούν οι λύσεις και η ομάδα να βρει το δρόμο της».Εκείνος όμως; Πως θα μπορούσε να βοηθήσει την πρώην ομάδα του; «Αυτή τη στιγμή έχω δύο χρόνια το γραφείο. Μπορεί στο μέλλον να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ με κάποιον δικό μου, καλό, παίκτη, σε μια λογική τιμή. Άλλωστε είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες και δίνει κίνητρο σε κάποιο παιδί να παίξει καλά».
paokrevolution
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ