2013-01-25 08:00:17
Φωτογραφία για Βραβείο ADAC “Gelber Engel” για την BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance στην κατηγορία “Car of the Future”
Το βραβείο “Gelber Engel” (Yellow Angel), που δόθηκε φέτος από τη Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC) για ένατη συνεχή χρονιά, είναι από τις σημαντικότερες διακρίσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου και χαίρει υψηλής εκτίμησης από τους κατασκευαστές. Ο Dr. Norbert Reithofer, CEO του BMW Group AG, ήταν εξαιρετικά χαρούμενος παραλαμβάνοντας το βραβείο “Gelber Engel” για την BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance στην κατηγορία “Αυτοκίνητο του Μέλλοντος“.

Σε ψηφοφορία για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου της Γερμανίας μεταξύ των αναγνωστών του Motorwelt και των χρηστών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ADAC, η BMW Σειρά 3 ήρθε τρίτη. Σύμφωνα με την παράδοση, η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Allerheiligen-Hofkirche, στο Münchner Residenz παρουσία εκπροσώπων υψηλού κύρους από το χώρο της βιομηχανίας, των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής. Η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή λέσχη αυτοκινήτου απονέμει το βραβείο σε συνολικά πέντε κατηγορίες: “Αυτοκίνητο”, “Καινοτομία & Περιβάλλον”, “Μέλλον”, “Ποιότητα” και “Προσωπικότητα”.


Η φετινή νικήτρια του “Gelber Engel”, BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance, πληροί τις αρχές της βιωσιμότητας στον υψηλότερο βαθμό: Αποφυγή απωλειών, μέγιστη αξιοποίηση ενέργειας. Το ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων BMW EfficientDynamics συμπληρώνουν αεροδυναμικές ζάντες, ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης, τροποποιημένη σχεδίαση κινητήρα, προσαρμοζόμενος λόγος τελικής μετάδοσης και βελτιστοποιημένος δείκτης αλλαγής ταχυτήτων. Όλα αυτά πετυχαίνουν αξιοσημείωτα χαμηλή κατανάλωση 4,5 lit/100 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και εκπομπές CO2 μόλις 119 g/km. Επιπλέον, το καινοτόμο σύστημα BMW BluePerformance με πρόσθετο καταλυτικό μετατροπέα συμβάλλει στον περιορισμό των βλαβερών ουσιών στα καυσαέρια (οξείδια του αζώτου). Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση. Κάθε άλλο μάλιστα αφού αποδίδοντας ισχύ 135 kW (184 hp), η BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance επιβεβαιώνει το σπορ χαρακτήρα της.

Το βραβείο “Gelber Engel” απονέμεται σε όσους σημειώνουν συνεχή πρόοδο στον τομέα της μετακίνησης. Στην κατηγορία “Καινοτομία και Περιβάλλον” ειδικότερα, το ADAC τιμά κάθε χρόνο ιδέες που συμβάλλουν στην ασφαλή, φιλική προς τον πελάτη και το περιβάλλον μετακίνηση. Φέτος, η BMW ήταν υποψήφια σ’ αυτή την κατηγορία για τα αποτελεσματικά μέτρα που εφάρμοσε στην παραποίηση του ταχύμετρου.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, μόνο στη Γερμανία, η πραγματική χιλιομετρική κάλυψη περίπου 2 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων οχημάτων παραποιείται σκόπιμα για την επίτευξη υψηλότερης τιμής. Η συνολική ζημία που υφίσταται ο τομέας μεταχειρισμένων οχημάτων υπολογίζεται περίπου στα έξι εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο. Χάρη στη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας, τα σημερινά οχήματα του BMW Group δεν μπορούν να παραποιούνται απλά μέσω σύνδεσης στη διαγνωστική φίσα. Χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια, κάτι που αυξάνει σημαντικά τον ρίσκο της απάτης. Επιπλέον, η όποια προσπάθεια παραποίησης αφήνει αναπόφευκτα ίχνη που αργότερα το Τμήμα Σήμανσης μπορεί να εντοπίσει. Η όλη ιδέα είναι το αποτέλεσμα συνεχών και συστηματικών μέτρων από την πλευρά του BMW Group προκειμένου να καταπολεμήσει την αυξανόμενη τάση στην απάτη του ταχύμετρου.

Τα βραβεία ADAC “Gelber Engel” είναι από τις σημαντικότερες διακρίσεις στη Γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτου. Αυτά αποφασίζονται από επιτροπές ειδικών και θεωρούνται σημαντική σφραγίδα ποιότητας σε κάθε κατηγορία. Στην κατηγορία ‘Αυτοκίνητο’ το λόγο έχουν περίπου 19 εκατομμύρια μέλη του ADAC.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ