2013-01-25 07:43:02
Φωτογραφία για Δείτε την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο της Αφρικής
Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της Ανγκόλας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, είναι στα 40 της η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στην Αφρική σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

"Τα τελευταία χρόνια, η Ιζαμπέλ ντος Σάντος αύξησε τις συμμετοχές τις σε πορτογαλικές επιχειρήσεις, οι οποίες αν προστεθούν στα ενεργητικά που κατέχει σε τουλάχιστον μια τράπεζα στην Ανγκόλα- επιτρέπουν να υπολογιστεί ότι η προσωπική περιουσία της υπερβαίνει τώρα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που την καθιστά την πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχο της Αφρικής", προσθέτει το Forbes.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος γεννήθηκε το 1973 στο Μπακού. Είναι η κόρη του προέδρου της Αγκόλας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1979, και της πρώτης συζύγου του, της Τατιάνας Κουκάνοβα.

Η Aνγκολέζα επιχειρηματίας είναι η κύρια μέτοχος της ZON Multimedia, της μεγαλύτερης πορτογαλικής εταιρίας καλωδιακής τηλεόρασης. Κατέχει επίσης το 19,5% της πορτογαλικής τράπεζας BPI, μιας από τις σημαντικότερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο τράπεζες της χώρας, και η αξία της συμμετοχής της υπολογίζεται σε 465 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ανγκόλα, η Ιζαμπέλ ντος Σάντος κατέχει το 25% της τράπεζας BIC και η αξία του μεριδίου της υπολογίζεται σε 160 εκατ. δολάρια, καθώς και το 25% της Unitel, μιας από τις δύο εταιρίες τηλεφωνίας της χώρας. Η αξία της συμμετοχής της σ' αυτή την τελευταία υπολογίζεται από μόνη της σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ