2013-01-25 05:18:08
Φωτογραφία για Ξανά Φόρμουλα Ένα στο Μεξικό;
Οι προετοιμασίες του Μεξικού για να φιλοξενήσει ένα Grand Prix και πάλι επιταχύνονται, με τις... εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης που αναμένεται να ξεκινήσουν στην πίστα Autodromo Hermanos Rodríguez στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον Ζοσέ Άμπεντ, τον αντιπρόεδρο του διοικητικού οργάνου της FIA, οι αλλαγές θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως για την επιστροφή στο πρόγραμμα της Φόρμουλα ένα το 2014.

«Έχουμε σχέδια έτοιμα για τη βελτίωση του Autodromo Hermanos Rodríguez και, αφού ολοκληρωθούν οι αλλαγές, η Φόρμουλα ένα μπορεί να επιστρέψει το 2014,» είπε ο Άμπεντ, ο οποίος ήταν ο μόνος-υποστηρικτής του παλαιού αγώνα από το 1986 έως το 1992.

Ο Άμπεντ υπολόγισε πως τα έξοδα που χρειάζονται για την προσπάθεια της χώρας για ένα αγώνα της Formula1, είναι συνολικά στα 50 εκατομμύρια δολάρια για την βελτίωση της πίστας και τα αρχικά τέλη του GP.

«Η επένδυση που απαιτείται στην πίστα είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια και η οικονομική διευθέτηση, η οποία πηγαίνει στον Μπέρνι Έκλεστοουν, είναι περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.

Το Μεξικό θα εκπροσωπηθεί από τον νέο πιλότο της McLaren, τον Σέρχιο Πέρες , και τον Εστέμπαν Γκουτιέρες της Sauber σε αυτή τη σεζόν, ενώ φιλοξένησε αγώνες F1 μεταξύ των 1963-1970 και 1986-1992.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ