2013-01-25 00:29:02
Φωτογραφία για Σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και δύο μέρες μέσα στη φυλακή, η Μαρία Τσαμπλή
Η Μαρία Τσαμπλή η οποία πριν από τρεις ημέρες καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του συζύγου της, το 2008 και τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού, προχώρησε σε απεργία πείνας, ώστε να διαμαρτυρηθεί για... την απόφαση του δικαστηρίου, που πρωτόδικα την είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 19 ετών.

Σημειώνεται πως η 47χρονη, καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πρώην άντρα της, του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη, τον οποίο όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο πυροβόλησε με καραμπίνα στο σπίτι τους στην Περιστερά, σε απόσταση αναπνοής από τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Η Μαρία Τσαμπλή σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο Thousandnews.gr, αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απεργία πείνας. «Στις 22-01-2013 ξεκίνησα απεργία πείνας.

Ζητώ να απαλλαχθώ με βούλευμα του υπουργού Δικαιοσύνης λόγω κακοδικίας, ή να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση, αλλά ως τότε να είμαι κοντά στα παιδιά μου»
. Η ίδια υποστηρίζει πως «κατά τη διάρκεια της δίκης προπηλακίστηκα, απειλήθηκα και εκδιώχθηκα από μάρτυρες κατηγορίας». Επίσης σημειώνει πως «η ιατροδικαστική εξέταση δεν επιβεβαιώνει την ώρα και την ημερομηνία που υποτίθεται ότι διέπραξα το φόνο. Μάλιστα σε κάθε μάρτυρα η πρόεδρος του δικαστηρίου έλεγε η κατηγορούμενη είναι ένοχη και πίεσε την ανήλικη κόρη μου να αναιρέσει, όταν είπε ότι η μαμά δεν πυροβόλησε και δεν άκουσα πυροβολισμό, λέγοντάς της φτάνει τελειώσαμε. Δεν την άφησε να τελειώσει την κατάθεσή της αποκαλώντας την δυστυχισμένο παιδί». Επίσης η Μαρία Τσαμπλή υποστηρίζει πως «Αγνοήθηκαν στοιχεία που με αθωώνουν όπως το ότι δεν βρέθηκε από το εγκληματολογικό αίμα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό μου, ενώ ο συγκατηγορούμενός μου λέει ότι βρήκε τον νεκρό από κυνηγετικό όπλο στο σπίτι μου και τον μετέφερε με το δικό μου αυτοκίνητο. Το όπλο του φόνου δεν βρέθηκε ακόμα. Ζητώ παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης, καθώς τα δύο ανήλικα παιδιά μου δεν έχουν εισακουστεί, επί πέντε χρόνια, όταν λένε ότι η μαμά δεν έκανε κακό σε κανέναν. Οι αστυνομικοί ψυχολόγοι αποφάνθηκαν εξαρχής ότι τα παιδιά μου λένε αλήθεια.

Η πραγματογνωμοσύνη τους δεν διαβάστηκε καν στη δίκη. Οι κόρες μου 9 και 17 ετών σήμερα, ζούνε πέντε χρόνια μ’ αυτούς που κατηγορούν τη μαμά τους. Με τους συγγενείς του πατέρα τους. Οι γονείς του θύματος δεν εμφανίστηκαν στη δίκη. Μήπως γιατί η πεθερά μου, η μητέρα του θύματος, η μάνα που έχασε το παιδί της, λέει μη λέτε κακό για τη Μαρία δεν πείραξε κανέναν; Γιατί αγνοήθηκε το ποινικό μητρώο του συγκατηγορούμενού μου; Αυτός είχε σε αντίθεση με μένα ισχυρό κίνητρο το οποίο παραδέχεται όταν λέει ότι η κόρη μου του μοιάζει και λέει ότι είναι δικό του παιδί. Αυτός υπέδειξε στην αστυνομία τη δύσβατη ορεινή περιοχή που έθαψε τον πατέρα των παιδιών μου και δεν τιμωρήθηκε και είναι και πάλι ελεύθερος.

Μου αφαίρεσαν τον πρωτύτερο έντιμο βίο γιατί η πρόεδρος είπε ότι δεν σκέφτηκα τα παιδιά μου και ζήτησα και πήρα διαζύγιο από τον μπαμπά τους, ξανά έφτιαξα τη ζωή μου με έναν καταξιωμένο άνθρωπο που σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγες μέρες πριν τη δίκη. Πρόλαβε πριν σκοτωθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια, αλλά η κατάθεσή του δεν διαβάστηκε στη δίκη και στην οποία έλεγε ότι ήταν ευτυχισμένος μαζί μου και ουδέποτε με εγκατέλειψε. Για την ώρα για την οποία με κατηγορούν ότι σκότωσα τον σύζυγό μου η κόρη μου 5 ετών τότε είπε και εξακολουθεί να λέει ότι ο μπαμπάς δεν ήταν στο σπίτι», αναφέρει η ίδια.

Το Thousandnews.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις και τα όσα αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο από τη Μαρία Τσαμπλή.

thousandnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ