2013-01-24 16:34:03
Φωτογραφία για Αυτοκόλλητα, αφίσες και γκράφιτι “πνίγουν” τις πινακίδες στους δρόμους της Ξάνθης! [video]
Τον αισθητικό βανδαλισμό αγνώστων έχουν υποστεί στο σύνολό τους οι πινακίδες σήμανσης στους δρόμους της πόλης της Ξάνθης, με αυτοκόλλητα πάσης φύσεως και περιεχομένου, αφίσες και μουτζούρες να καθιστούν σε αρκετές περιπτώσεις αδύνατη την ανάγνωση του περιεχομένου των πινακίδων.

“Σε κάποιες πινακίδες έχει χαθεί ακόμη και το χρώμα, ενώ σε άλλες οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν καν για τι είδους πινακίδες μιλάμε” εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κος Νίκος Σπυριδόπουλος, ο οποίος σημειώνει πως “και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογες περιπτώσεις. Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για να εντοπίσουμε αυτές τις πινακίδες και θα δούμε ή να τις αλλάξουμε ή να τις καθαρίσουμε όπου αυτό είναι δυνατόν”.

Την ίδια στιγμή στο σκοτάδι παραμένουν πολλές γειτονιές της Ξάνθης με τις κλοπές καλωδίων να αποτελούν φαινόμενο σε έξαρση, και το κόστος αντικατάστασης των καλωδίων να είναι απλησίαστο για τη δημοτική αρχή, η οποία ήδη έχει καταθέσει μηνυτήριες αναφορές για όλες τις κλοπές που έχουν σημειωθεί στο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροδότησης κατά μήκος του δήμου. “Το κόστος της αντικατάστασης των καλωδίων είναι απλησίαστο για εμάς. Ωστόσο ήδη εξετάζουμε τρόπους ώστε όταν τοποθετήσουμε ξανά τα καλώδια να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να αφαιρούν οι επιτήδειοι” σημειώνει ο ίδιος.

thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ