2013-01-24 11:49:05
Φωτογραφία για Ιωάννινα: Έπεσε ο δρόμος και έμειναν τα χωριά χωρίς φούρναρη
Για ακόμη μια φορά κάτοικοι στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία όταν πλήττει την περιοχή Τα τελευταία πέντε χρόνια κάτοικοι χωριών του Πωγωνίου "παρακαλάνε" να μην βρέξει πολύ και... αποκλειστούν από τα υπόλοιπα χωριά. Ο λόγος για τις "Αρμύρες" ένα σημείο ανάμεσα στα χωριά Δημόκορη και Λάβδανη Πωγωνίου που εδώ και χρόνια έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει κόβοντας τα χωριά στα δύο.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα βοηθητικός δρόμος ο οποίος όμως λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υπέστη σοβαρή καθίζηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον καμία πρόσβαση και ένωση των χωριών. Δημόκορη, Ψηλόκαστρο και Στρατίνιστα λοιπόν μάταια περίμεναν σήμερα τον φούρναρη να τους πάει ψωμί καθώς αυτά τα χωριά με τους ακρίτες τον περιμένουν μια φορά την εβδομάδα να τους προμηθεύσει με ψωμί, γάλα και άλλα βασικά αγαθά. Εκείνος για να τα προσεγγίσει πρέπει να περάσει αναγκαστικά από το δρόμο.


Το ipeirotika.gr μίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν πια την κατάσταση πήγαν με τα πόδια (!) να βρουν τον φούρναρη στη μέση της διαδρομής! Αδιαμφισβήτητα είναι ένα δύσκολο έργο αλλά η ζωή των ξεχασμένων από την Πολιτεία κατοίκων γίνεται καθημερινά ακόμη πιο δύσκολη ιδιαίτερα το χειμώνα.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες όπου το βουνό έχει κυριολεκτικά καταπιεί το δρόμο.

Αριστερά βλέπετε τον δρόμο ο οποίος ξαφνικά... χάνεται αφού έχει πέσει πάνω το βουνό. Η συνέχεια του δρόμου είναι δεξιά στο βάθος της φωτογραφίας.

ipeirotika.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ