2013-01-24 10:05:17
Φωτογραφία για Στα όριά τους οι κάτοικοι της Αθήνας
Σε «μάχη» χωρίς... τέλος οδηγούνται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους, παρά τις δικαστικές αποφάσεις και την ...προειδοποίηση της κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του νόμου ή ακόμα και για απολύσεις.

Η σημερινή ημέρα, μάλιστα, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς, εκτός της λήξης του τελεσιγράφου της κυβέρνησης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Την ίδια στιγμή κορυφώνεται και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα. Ετσι οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν αργά χθες το απόγευμα να συνεχίσουν και σήμερα την απεργία τους, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο τραμ και στον ηλεκτρικό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.


Αποφασισμένη να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών είναι η κυβέρνηση. Χθες ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα στους απεργούς: «Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και η επίταξη. Υπάρχει θέμα απολύσεων. Είναι μία από τις επιλογές η επίταξη, υπάρχουν και άλλες, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε προσθέτοντας ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με απειλές», απάντησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό Βασίλης Σταθούσης στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αφήσει σε ισχύ τις υφιστάμενες ΣΣΕ έως τον Απρίλιο που λήγουν ώστε να υπάρξει... εκεχειρία και να γίνει διάλογος, πρόταση με την οποία συμφωνούν και ορισμένοι συνδικαλιστές από τα λεωφορεία.

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, πάντως, έχουν φέρει στα όριά τους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς υπολογίζεται ότι καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούνται πάνω από 1,8 εκατ. μετακινήσεις.

Οι κινητοποιήσεις, μάλιστα, επιβαρύνουν οικονομικά και τις συγκοινωνιακές εταιρείες. Οπως υπολογίζεται, έχουν προκαλέσει «μαύρη τρύπα» περίπου 10 εκατ. ευρώ στη ΣΤΑΣΥ, καθώς η πλειονότητα των εισιτηρίων εκδίδεται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ, σε σταθμούς δηλαδή του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ