2013-01-23 19:53:45
Φωτογραφία για Αίγιο: Βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων από το Μουσείο Σταφίδας Κουνινιώτη
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου, αξιοποιώντας πληροφορίες, σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη σε οικία 54χρονου Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αιγιαλείας, βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρεθεί από το Μουσείο Σταφίδας του Αιγιώτη επιχειρηματία Τάκη Κουνινιώτη, το χρονικό διάστημα από 2/11/12 έως 13/11/12 στην Γέφυρα Μεγανίτη. Συγκεκριμένα στο σπίτι του Ρομά, ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, βρέθηκαν 1 αντίκα ακορντεόν, 4 πίνακες της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, μεγάλης αξίας καθώς και ένας πίνακας του προπάππου του Τάκη Κουνινιώτη, επίσης μεγάλης αξίας.

Θυμίζουμε ότι το χρονικό διάστημα από 2/11/12 έως 13/11/12 έγινε διάρρηξη στο κτίριο Κουνινιώτη (πρώην Κλωστήρια Αιγίου) στην περιοχή Γέφυρα Μεγανίτη. Κατά την διάρρηξη έγιναν καταστροφές σε αρχειακό υλικό και εξοπλισμό των γραφείων και του μουσείου της εταιρείας και εκλάπησαν αντικείμενα από το Μουσείο (στο σύνολό του έχει δωρηθεί στον Δήμο Αιγιαλείας).


Τα αντικείμενα που εκλάπησαν ήταν αντίγραφα πλοίων εποχής 1920 & 1950, συλλογές νομισμάτων, παράσημα, πίνακες, ελαιογραφίες, μικροαντικείμενα, φωτιστικά - αντίκες, παλαιά βιβλία, σημαίες κ.α.

Τα αντικείμενα αυτά, είχαν μεγάλη συναισθηματική αλλά και ιστορική αξία και για τον λόγο αυτό, ο επιχειρηματίας Τάκης Κουνινιώτης έδινε μάλιστα και αμοιβή 5.000 ευρώ, σε όποιον γνώριζε και μπορούσε να δώσει πληροφορίες στον ίδιο, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την εύρεση των κλαπέντων. Να επισημάνουμε ότι είχε αφαιρεθεί από το μουσείο, το ανεκτίμητης αξίας πρώτο βιβλίο καθολικό έτους 1876, τελείως άχρηστο για οποιονδήποτε, το οποίο δυστυχώς δεν βρέθηκε.

Πηγή: aigialeianews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ