2013-01-23 19:43:19
Φωτογραφία για ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (video)
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά για το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Η Συγγρού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου όταν κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall στοχοποιούσε το εμπορικό κέντρο.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης είπε στον Real fm 97.8 ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών διότι η κυβέρνηση αλλοίωσε το περιεχόμενο των δηλώσεων

Διαμαντόπουλου. «Υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Δε μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παραχαράσσει δηλώσεις. Πρέπει να παρεμβεί η Δικαιοσύνη ενδεχομένως. Δεν υπάρχει μετά το 1974, εκ μέρους κυβερνητικού εκπροσώπου, τέτοιου είδους πρακτική» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συρραφή αλλά παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας Διαμαντόπουλου που ήταν 50 λεπτά
. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας εξήγησε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι "οι μέρες σας είναι μετρημένες" και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία» είπε στο Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σκληραίνει τη στάση του και δηλώνει ότι δεν ανακαλεί τα όσα υποστήριξε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία. «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δηλώσεις μου για τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα» είπε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας και χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απείλησε σήμερα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την διαστρέβλωση των δηλώσεων του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις του.

«Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό» ανέφερε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και συνέχισε: «Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους».

Παρέμβαση του ΕΣΡ

Στο θέμα παρεμβαίνει πλέον και το ΕΣΡ μετά από επιστολή του Παναγιώτη Σκουρλέτη που ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει την μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ «του χαλκευμένου ηχητικού video» με τη δήθεν δήλωση του βουλευτή κ. Διαμαντόπουλου κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Το ΕΣΡ δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα απαντήσει ενός των επόμενων ημερών.

Προβοκατόρικο μοντάζ με δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο η άθλια προβοκάτσια μπορεί να εξηγήσει την επιλογή της Ν.Δ. και την ξεκάθαρη κάλυψή της από το Μαξίμου, να στηθεί ολόκληρο παιχνίδι με απόσπασμα από βίντεο με ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου. Βασικός στόχος ήταν να ισχυροποιηθεί η πολιτική αντιπαράθεση που αναζωπυρώθηκε από την προχθεσινή αναφορά του Ν. Δένδια περί «μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα», σημειώνει η εφημερίδα ''6μέρες''

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αισχρή επιχείρηση που εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για άσκηση προπαγάνδας η οποία εφαρμόζεται στρατηγικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «πιστοποιηθούν» οι πολιτικές διασυνδέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ακραία περιθωριακά στοιχεία, ακόμη και με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρήθηκε χθες -με βαχυπρόθεση αποτελεσματικότητα, όση χρειάστηκε για να εξαντληθεί ο χρόνος των τηλεοπτικών δελτίων- να αξιοποιηθεί αποσπασματική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο ίδιος, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είχε υπερθματίσει της αναρχικής του ιδεολογίας. Αποτέλεσε λοιπόν «εύκολο θύμα» για τη Ν.Δ., η οποία -μέσω non paper- κοινοποίησε μονταρισμένο βίντεο με θέσεις του κ. Διαμαντόπουλου.

Σύμφωνα με αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται, τέσσερις ημέρες πριν από την τρομοκρατική επίθση στο «Mall» να δηλώνει ότι «ανομία είναι το “Mall” του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτήν τη στιγμή λένε στον κόσμο “στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο”». Προφανής στόχος της Συγγρού ήταν να στοιχειοθετήσει πολιτικοεπικοινωνιακά την παρακίνηση τρομοκρατικής ενέργειας από μέρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από ανακοίνωση της Κουμουνδούρου –η οποία συνοδευόταν από το αντίστοιχο βίντεο- που εκδόθηκε λίγη ώρα αργότερα, ο Β. Διαμαντόπουλος είχε αναπτύξει επί ώρα μια συλλογιστική που περιελάμβανε μορφές βίας από τα τρία Μνημόνια και την ανυπαρξία φαρμάκων έως τις περιπτώσεις ανομίας, όπως το αυθαίρετο κτίριο του «Mall», η «Ρικομέξ» και το «Σάμινα». Για να καταλήξει: «Γιατί αυτήν τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την οφθαλμοφανή, προβοκατόρικη προσέγγιση της Ν.Δ. -και κατ’ επέκτασιν του Μαξίμου- είχε προηγουμένως μεριμνήσει να στηρίξει πολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεπικουρούμενος και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ο Σ. Κεδίκογλου ζήτησε εκ νέου τη διαγραφή Διαμαντόπουλου αλλά και απαίτησε «μετά από αυτό, η Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και ο κ. Τσίπρας να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και ο κ. Διαμαντόπουλος να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

Στην αυτή αντίληψη κινήθηκε και η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έσπευσε να υπονοήσει την πολιτική εξάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ από έκνομες ομάδες, κάνοντας σαφή υπαινιγμό στις προεκλογικές θέσεις Σαμαρά: «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα». Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να «αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του κ. Δένδια από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε αρχική αμηχανία με μια ανακοίνωση που έκανε λόγο για άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας ενώ μιλώντας για πλήρη αποκάλυψη των σχεδιασμών «του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του Μνημονίου». Σε «καμία κουβέντα περί της ταμπακιέρας» επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που περιορίστηκε σε σχόλια περί αποκήρυξης των δηλώσεων Διαμαντόπουλου για δικαιολογημένη οπλοχρησία.

Οι κυβερνητικές προθέσεις για επανατοποθέτηση του θέματος στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, ωστόσο, φάνηκαν από την προχθεσινή εμφάνιση Δένδια στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή». Η αποστροφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αποχώρηση του παρισταμένου στο τηλεοπτικό πάνελ Νίκου Βούτση.

Στο ηγετικό επιτελείο της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τόσο η αναφορά Δένδια όσο και το νέο ζήτημα με τον Β. Διαμαντόπουλο υποκρύπτουν ξεκάθαρη στοχοποίηση του κόμματος από την κυβέρνηση, πρακτική που, όπως εξηγούν, ξεφεύγει πλήρως από το πλαίσιο της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και ως εκ τούτου τη χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη».

Σκωπτικά, μάλιστα, επισημαίνουν ότι δεν εκδηλώνεται από την κυβέρνηση η ανάλογη «μηδενική ανοχή» στη ρατσιστική βία που βρίσκεται σε σοβαρή κλιμάκωση το τελευταίο διάστημα, καταλήγει το δημοσίευμα
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ