2013-01-23 16:14:04
Φωτογραφία για Αλλαγές στο άρθρο 99 εξετάζει η κυβέρνηση
Επανεξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα που διέπουν την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, όπως... προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μελετάται τροποποίηση του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του έβδομου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ), που ρυθμίζει εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

«Οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητούσε τροποποιήσεις προκειμένου να υπάρχει ρητή και σαφής προστασία όλων των πιστωτών που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ