2013-01-23 14:55:03
Φωτογραφία για Δολοφονία του Ά. Χατζηκωστή: Αναπαράσταση διαδρομής από μάρτυρα υπεράσπισης
Με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης Αθανάσιου Δημητρίου, μηχανικού μοτοσικλετών, συνεχίζεται ενώπιον του κακουργιοδικείου η ...ακροαματική διαδικασία για τη στυγερή.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες μοτοσικλέτας, έχει εμπειρία σε αγώνες ταχύτητας και από το 2004-2009 ήταν πρωταθλητής σε διάφορους αγώνες.

ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, ζήτησε από το μάρτυρα να αναφέρει κατά πόσο οδήγησε μοτοσικλέτα παρόμοια με αυτή που βρίσκεται εντός της αιθούσης του δικαστηρίου και αποτελεί τεκμήριο. Ο μάρτυρας απάντησε ότι οδήγησε στο παρελθόν παρόμοιου τύπου μοτοσικλέτα αλλά, πρόσφατα μετά από υπόδειξη του συνηγόρου υπεράσπισης του Ξενοφώντος, οδήγησε και πάλι παρόμοιου τύπου μοτοσικλέτα, κάνοντας αναπαράσταση της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας με τη μοτοσικλέτα διαφυγής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο μάρτυρας, του ζητήθηκε να καταγράψει χρονικά την απόσταση που διένυσε από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη μέχρι το χωράφι του Κούλη Κοσιάρη για το οποίο, είπε, έκανε 20 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα και από το χωράφι του Κοσιάρη μέχρι τη νεκρά ζώνη απόσταση που διένυσε σε χρόνο 6 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα
. οι οδηγίες που είχε, συμπλήρωσε ο μάρτυρας, από την υπεράσπιση του Ξενοφώντος ήταν να μεταβει μαζί με παρόμοια σακούλα στην οποία είχε αναφερθεί ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χ’’Γεωργίου στην παλλούρα όπου πετάχτηκε το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια. Δεν μπόρεσε, όμως, πρόσθεσε ο μάρτυρας διότι ήταν πολύ σκοτεινά.

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου συνεχίζεται.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ