2013-01-23 06:21:03
Φωτογραφία για Έρχεται το τέλος στους κωδικούς πρόσβασης!
Ο διαδικτυακός κολοσσός θέλει να βάλει τέλος στους κωδικούς πρόσβασης, που τόσο μας ταλαιπωρούν Οι άνθρωποι της "Google" εξετάζουν νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη χρήση των password!

Στις σκέψεις των προγραμματιστών για την μετάβαση βρίσκεται μία μικροσκοπική κάρτα USB της εταιρείας Yubico η οποία θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Σε άρθρο του περιοδικού IEEE Security & Privacy που πρόκειται να "κυκλοφορήσει" τις επόμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος ασφαλείας τής Google εξετάζει διάφορες μεθόδους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες αντί της κλασσικής χειροκίνητης εισαγωγής των password στο άμεσο μέλλον.

Η κάρτα της Yubico είναι κρυπτογραφημένη και όταν κάποιος χρήστης τη χρησιμοποιήσει σε μία συσκευή, αυτόματα θα μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του που διατηρεί σε μία υπηρεσία, όπως για παράδειγμα στο Gmail, στο Google Drive κ.λπ.

Η χρήση συσκευών για την είσοδο χρηστών σε υπηρεσίες web δεν είναι κάτι νέο, αφού χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ηλεκτρονική τραπεζική με επιτυχία, αλλά σαν ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας παρέχοντας έναν πρόσθετο κωδικό, και όχι όπως εξετάζουν από τη Google, να είναι η ίδια η συσκευή το μέσο πρόσβασης.

Η στιγμή που θα σταματήσουμε να "πονοκεφαλιάζουμε" για να θυμόμαστε τον κωδικό μας για να συνδεθούμε πλησιάζει...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ