2013-01-22 17:20:03
Φωτογραφία για Αδιαφορία Φορέων του Νομού Τρικάλων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές
Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Νομού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, υπό την Προεδρία του Περιφερειακού... Συμβούλου Γιώργου Τσίγκα που αναπλήρωνε τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, που βρισκόταν στην Αθήνα.

Αυτό που επισκίασε την συνεδρίαση, ήταν η απουσία Εκπροσώπων Φορέων του Οργάνου, αφού πέρα της απουσίας Εκπροσώπων των Δήμων Πύλης και Φαρκαδόνας, καταγράφθηκε η απουσία και Εκπροσώπων της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, την ώρα που την συνεδρίαση απασχολούσε η αλλαγή του υπάρχοντος Σχεδίου της Πολιτικής Προστασίας για την αντισεισμική προστασία του Νομού.

Οι απουσίες αυτές, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr δεν έμειναν ασχολίαστες, από τον Εκπρόσωπο του Δήμου Τρικκαίων, Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Σπανό που καυτηρίασε την απουσία από την σύσκεψη, ειδικά των Εκπροσώπων της /Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

«Χρειαζόμαστε την ενός νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση των σεισμών, είμαστε περιοχή με σεισμική δραστηριότητα και σε 2-3 μήνες να υπάρξει νέα συνεδρίαση προκειμένου να επικαιροποιηθεί το νέο Σχέδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίγκας.


Στην εισήγησή του ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Χούνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Όλοι οι Φορείς θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα πρέπει να πράξουν και να έχουν σχέδιο αντιμετώπισης μιας σεισμικής δόνησης, καθώς οι Δήμοι, θα έχουν την ευθύνη για δημιουργία χώρων συγκέντρωσης πολιτών, η Περιφερειακή Ενότητα να σχεδιάσει την αποστολή κλιμακίων καταγραφής των ζημιών και την προώθηση αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και φυσικά σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, να προωθηθούν άτομα που θα χρειαστούν νοσηλεία».

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ