2013-01-22 16:51:03
Φωτογραφία για Τουρκία: Ξεκινάει ο δημόσιος διαγωνισμός για το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Η Τουρκία θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού για ένα τρίτο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ...μετατρέψει την μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε διεθνές μετακομιστικό κέντρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan.

Το αεροδρόμιο, το οποίο θα κτιστεί κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, θα ολοκληρωθεί σταδιακά, σε 3-4 χρόνια, δήλωσε ο Erdogan στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα.

Το νέο terminal θα εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως όταν ανοίξει και 150 εκατομμύρια όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, δήλωσε. Τα σχέδια για το διαγωνισμό του έργου των 10 δισ. τουρκικών λιρών (5,6 δισ. δολάρια) ανακοινώθηκαν αρχικά από τον υπουργό Μεταφορών, Binali Yildirim την περασμένη εβδομάδα.

Οι εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό περιλαμβάνουν την TAV Airports Holding, η οποία πούλησε ποσοστό 38% που κατείχε στη γαλλική Aeroports de Paris έναντι 874 εκατ. δολαρίων το Μάιο, την Limak Holdings, η οποία διαχειρίζεται το νεότερο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην ασιατική πλευρά της πόλης και την Alarko Holdings, μεταξύ άλλων.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ