2013-01-22 13:57:27
Φωτογραφία για Το ζευγάρι των Πατρινών και η έκρηξη στο Mall στο Μαρούσι
Σχεδόν τίποτε δεν θύμιζε χθες στο Mall ότι μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός. Ακόμη και στο επίμαχο πρώτο επίπεδο όπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, από το πρωί συναντούσε κανείς μητέρες με τα μωρά τους στα καρότσια, οικογένειες, νέους και ηλικιωμένους.

Μόνο σε μια γωνιά δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες τεχνίτες, μέλη των συνεργείων αποκατάστασης, επισκεύαζαν τις φθορές σε τέσσερα καταστήματα και στον περιβάλλοντα χώρο. «Δεν περιμέναμε τέτοιο χτύπημα εδώ. Είναι απορίας άξιον πώς οι δράστες τόλμησαν να επιλέξουν ως στόχο τους έναν χώρο όπου κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά», έλεγε την εφημερίδα «ΝΕΑ» ο 63χρονος Χάρης Ραγγαβής, που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων στο Mall, μόλις 30 μέτρα μακριά από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα, στον διάδρομο κάτω από τις κυλιόμενες σκάλες. «Για Δευτέρα πρωί βλέπω φυσιολογική την προσέλευση του κόσμου. Ενώ περίμενα ότι δεν θα ερχόταν κανείς, διαψεύστηκα. Τελικά οι περισσότεροι δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί», σημείωνε ο ίδιος.


«Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε απ' το μυαλό ήταν ότι "ευτυχώς που δεν έκαναν ό,τι έκαναν μία ημέρα πριν, το Σάββατο, που γινόταν χαμός εδώ". Σίγουρα τότε θα θρηνούσαμε θύματα στο σημείο που χτύπησαν, στις σκάλες», εκτιμούσε η Αφροδίτη Καραλή, υπεύθυνη καταστήματος παιδικών υποδημάτων, το οποίο χθες βρήκε με θρυμματισμένο τμήμα της τζαμαρίας του από την έκρηξη.

«Οπωσδήποτε στενοχωρήθηκα στο άκουσμα της βομβιστικής αυτής επίθεσης, γιατί με θλίβει κάθε μορφή βίας. Προσωπικά, ωστόσο, εξακολουθώ να αισθάνομαι 100% ασφαλής, όπως και το περασμένο Σάββατο, προτού σκάσει αυτή η βόμβα», ανέφερε με τη σειρά της η Λία Κουλόγιαννη, που βρέθηκε στα μαγαζιά παρέα με την εγγονή της.

«Πρώτη φορά είμαστε εδώ οικογενειακώς, ερχόμενοι από την Πάτρα. Ξαφνιάστηκα, γιατί ξέρω ότι πρόκειται για χώρο φυλασσόμενο, οπότε αρχίζεις και φοβάσαι, μια και στην επαρχία αυτά δεν τα έχουμε. Προσπαθώ, ωστόσο, να μη σκέφτομαι τι συνέβη εδώ», έλεγε χθες στα "Νέα" ο Γιάννης Μακρής, συνοδευόμενος από τα δύο ανήλικα παιδιά του και τη σύζυγό του, Ξένια.

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Κύπρο ο πρίγκιπας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Κύπρο ο πρίγκιπας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ