2013-01-22 11:42:36
Φωτογραφία για Νέα δημοσκόπηση ενόψει Προεδρικών εκλογών. Στήθος με στήθος η μάχη Μαλά - Λιλλήκα για την δεύτερη θέση. Διχασμένο παραμένει το ΔΗΚΟ. Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες
Νέα δημοσκόπηση παρουσίασε χθες βράδυ το τηλεοπτικό κανάλι Μέγκα για τις Προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, γίνεται σκληρή μάχη μεταξύ Μαλά και Λιλλήκα για το ποιος θα περάσει στον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ο διχασμός του Δημοκρατικού κόμματος.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου στον α΄ γύρο των εκλογών λαμβάνουν, Αναστασιάδης 38,3%, Μαλάς 21,8% και Λιλλήκας 19,7%.

Περνώντας στις συσπειρώσεις των κομμάτων, η δημοσκόπηση δείχνει ότι, οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ψηφίζουν 70,6% Μαλά, 7,8% Λιλλήκα και 7,2% Αναστασιάδη. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ ψηφίζουν 91,9% Αναστασιάδη, 2,2 % Λιλλήκα και 1,6% Μαλά. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ, ψηφίζουν 44,6% Λιλλήκα, 36,7% Αναστασιάδη και 4,5% Μαλά. Τέλος οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ ψηφίζουν 64,3% Λιλλήκα, 14,3% Αναστασιάδη και 4,8% Μαλά. Από τις συσπειρώσεις των κομμάτων συμπεραίνουμε ότι, το Δημοκρατικό κόμμα είναι την κυριολεξία διχασμένο, αφού μπορεί η ηγεσία να αποφάσισε στήριξη Αναστασιάδη, οι δημοσκοπήσεις όμως, δείχνουν ότι, οι μισοί ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ στηρίζουν Λιλλήκα.

Κάποια άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν υπεροχή Μαλά σε Λάρνακα, Λεμεσό και Αμμόχωστο και υπεροχή Λιλλήκα σε Λευκωσία και Πάφο.

Αναφορικά τώρα με τον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών. αν σε αυτόν περάσουν Αναστασιάδης και Μαλάς, λαμβάνουν, Νίκος Αναστασιάδης 49,5% και Σ. Μαλάς 25,3%. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε αυτή την περίπτωση η νίκη του κ. Αναστασιάδη είναι εύκολη.

Αν στο β’ γύρο περάσουν Αναστασιάδης και Λιλλήκας, η δημοσκόπηση δείχνει ότι, λαμβάνουν, Νίκος Αναστασιάδης 43,2% και Γιώργος Λιλλήκας 31,4%. Αντιλαμβανόμαστε ότι, ο Γιώργος Λιλλήκας κοντράρει στα ίσια τον κ. Αναστασιάδη μιας και η μεταξύ τους ψαλίδα μειώνεται σημαντικά.

Οι δημοσκοπήσεις του ερχόμενου μήνα αναμένεται να είναι καθοριστικές για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών. να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε πριν την αποχώρηση του Νικόλα Παπαδόπουλου από την θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ. 
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ