2013-01-22 10:57:06
Φωτογραφία για Προσπαθεί να υποβαθμίσει την «επώδυνη ήττα» η Μέρκελ
Μέρκελ και Μακάλιστερ αποχωρούν από τη συνέντευξη Τύπου«Επώδυνη ήττα» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την αποτυχία του συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας, αποσυνδέοντάς την ωστόσο από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της ήττας του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην Κάτω Σαξονία -εταίρων και στον κυβερνητικό συνασπισμό σε ομοσπονδιακό επίπεδο- για τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να γίνουν στις 22 Σεπτεμβρίου. “Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική εκστρατεία”, εξήγησε η καγκελάριος, “αυτό θα γίνει αργότερα, έχουμε ακόμη μια σειρά από στόχους που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, δουλεύουμε ώστε η κατάσταση της απασχόλησης να μείνει ως έχει ή να βελτιωθεί”.

Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ ήταν πιο κατηγορηματικός κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί. “Ένα βασικό σχόλιο: χθες οι κάτοικοι της Κάτω Σαξονίας ψήφισαν για το περιφερειακό τους κοινοβούλιο, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο”, σημείωσε.


Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του συνασπισμού CDU-FDP στην Κάτω Σαξονία Ντέιβιντ Μακάλιστερ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο Μακάλιστερ, που συχνά αναφερόταν ως πιθανός διάδοχος της Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Η καγκελάριος δήλωσε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον 42χρονο πολιτικό σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια και τον περιέγραψε ως ένα από τα “κορυφαία στελέχη” του CDU. Η 58χρονη Μέρκελ συνέχισε λέγοντας ότι είναι ακόμη νέος, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τους ανθρώπους της ηλικίας της.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αποφάσισαν σε σημερινή τους σύσκεψη ότι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, ο 67χρονος Ράινερ Μπρίντερλε, θα είναι επικεφαλής της λίστας του FDP στις εκλογές του φθινοπώρου. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά την πρόταση του ηγέτη του κόμματος Φίλιπ Ρέσλερ να παραιτηθεί, ύστερα από τη χθεσινή ήττα στις εκλογές στην Κάτω Σαξονία. Ωστόσο το FDP αποφάσισε ότι ο 39χρονος Ρέσλερ θα παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ