2013-01-21 19:47:02
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των 140 σκαλωσιών από τον Ιερό Ναό Αγίου Πρωτάτου
Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η εορτή του Τίμιου Προδρόμου στις Καρυές, την Πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, ημέρα... Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2013 με το Αγιορείτικο Ημερολόγιο.

Μετά την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Πρωτάτου ετελέσθη κατανυκτική παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνας του «Άξιον Εστιν», και κατόπιν το ιερό τούτο θησαύρισμα μεταφέρθηκε εν πομπή συνοδευόμενη από την Ιερά Επιστασια και Καρεώτες πατέρες στον παρακείμενο Κοιμητηριακό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου , καθότι αρχίζει άμεσα η αφαίρεση των βαρέως τύπου και 140 τόνων σιδηρών σκαλωσιών, οι οποίες ευρίσκονται στον εσωτερικό χώρο από το έτος 2004 και σχεδόν επί εννέα ολόκληρα έτη.

Οι σκαλωσιές υπολογίζεται ότι θα αντικατασταθούν σε χρονικό διάστημα ενός μηνός περίπου με άλλες ελαφριάς και ευέλικτης κατασκευής.

Η ενέργεια ανακούφισε όλο τον Αγιορείτικο κόσμο, διότι εφεξής θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και λειτουργικότητα του Ιστορικού τούτου μνημείου, το οποίον ανέκαθεν προσελκύει πολλούς προσκυνητές. Ως γνωστόν ο ῾Ι. Ναός του Πρωτάτου είναι αρχαίο κτίσμα(963), κοσμείται με εξαίρετες τοιχογραφίες του Πανσέληνου(1290), οι οποίες έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα καθαρισμού, συντηρήσεως και φυλάσσεται εντός αυτού η πανσέβαστη εικόνα του «Άξιον Εστιν».

agioritikovima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ