2013-01-21 19:27:11
Φωτογραφία για Penthouse στο Τορόντο του Καναδά
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν μίνιμαλ χώρο μοναδικό και ζεστό; Μα η τέχνη που φιλοξενεί στους τοίχους του, φυσικά! Αυτό δείχνει να το γνωρίζουν καλά η Elaine Cecconi και η Anna Simone του αρχιτεκτονικού γραφείου Cecconi Simone που εδρεύει στον Καναδά.  

Στο Τορόντο του Καναδά είναι και το διαμέρισμα  που θα δούμε παρακάτω, το οποίο σχεδιάσθηκε εξολοκλήρου από του προαναφερόμενο αρχιτεκτονικό γραφείο.  Πρόκειται για ένα -σχεδόν- open space ρετιρέ διαμέρισμα 400 τετραγωνικών μέτρων. Και πριν αναφωνήσετε γεμάτοι θαυμασμό για τα τετραγωνικά, σας λέω πως  οι ιδιοκτήτες απλά συμβιβάζονται  σε  σχέση με την προηγούμενη κατοικία του 1950 όπου διέμεναν, στα προάστια. Ο σχεδιασμός,  λοιπόν, έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες τους, καθώς και την αισθητική τους.

Από το καθιστικό θα σας ξεκινήσω, όπου διακρίνουμε  την καθαρότητα του χώρου και το ζεστό αποτέλεσμα που δίνουν το ξύλινο πάτωμα και τα θερμά χρώματα των καναπέδων, στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με το απόλυτο λευκό που κυριαρχεί σε όλο το διαμέρισμα. Λευκό, ως το ιδανικό φόντο για τα αμέτρητα έργα τέχνης.


Ένα ιδιαίτερα μεγάλο διαμπερές τζάκι σε μοντέρνο σχεδιασμό, λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα στο κυρίως καθιστικό και έναν πιο πριβέ χώρο, συζήτησης.

Η κουζίνα με την κεντρική νησίδα, το όνειρο κάθε νοικοκυράς, λούζεται από το φυσικό φως που περνάει από τα μεγάλα ανοίγματα, ενώ λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ της τραπεζαρίας και του καθημερινού καθιστικού.

        

           

Το υπνοδωμάτιο, τέλος, είναι η απεικόνιση της σύγχρονης πολυτέλειας. Τα έργα τέχνης δεν λείπουν ούτε από εδώ, ενώ τα λουτρά -2 τον αριθμό- σχεδιασμένα ξεχωριστά για τις ανάγκες του καθενός από τους ιδιοκτήτες, ακολουθούν τις λιτές γραμμές του υπόλοιπου σπιτιού, διατηρώντας την επιλογή των ποιοτικών υλικών.  

Μπανιέρα για την κυρία του σπιτιού  με θέα στην πόλη, ντουζιέρα για τον πολυάσχολο κύριο. Εκτός όμως από τα 2 λουτρά, ο καθένας έχει και τη δική του γκαρνταρόμπα, καθώς  και άλλους βοηθητικούς χώρους, όπως για παράδειγμα, ένα γραφείο για την ιδιοκτήτρια προσαρμοσμένο στην κατασκευή.

Είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσετε μαζί μου πως ακόμη κι ένας χώρος μίνιμαλ σχεδιασμού, μπορεί να δείξει ζεστός και οικείος, χάρη στα έργα τέχνης!   

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ