2013-01-21 16:01:09
Φωτογραφία για Ηλεία: Αναβιώνουν η μοδίστρα κι ο τσαγκάρης!
Τρόπους να επιδιορθώσουν όσο πιο οικονομικά γίνεται παλιά ρούχα και υποδήματα ψάχνουν να βρουν οι περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι πλέον όχι μόνο αδυνατούν να κάνουν αγορές νέων προϊόντων, αλλά η τσέπη τους δεν αντέχει ούτε και την επιδιόρθωση των παλιών.

Σύμφωνα με την έρευνα του patrisnews, η κατάσταση στα τσαγκαράδικα και τα ραφεία φαίνεται να είναι «τραγική», καθώς στα ράφια των καταστημάτων μένουν προϊόντα που δεν έχουν ζητηθεί από τους κατόχους τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος στην έλλειψη ρευστού από τη μία και ζήτησης από την άλλη.

Πάντως υπάρχουν ακόμα καταναλωτές, που αντί να προβούν στην αγορά νέων ενδυμάτων ή υποδημάτων, προτιμούν να επισκεφθούν το ραφείο ή το τσαγκαράδικο της γειτονιάς και να δοκιμάσουν την επιδιόρθωση του προϊόντος τους, ζητώντας παράλληλα οικονομικές τιμές από τους καταστηματάρχες.

«Ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ ακόμα και να κάνει επιδιορθώσεις», αναφέρουν οι επαγγελματίες που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους πελάτες τους.


Με το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού να επιλέγει επιδιόρθωση ενδυμάτων, τα ραφεία του Πύργου εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους ενώ από την άλλη, φαίνεται περισσότεροι άνδρες να επιλέγουν επιδιόρθωση υποδημάτων στα κατά τόπους τσαγκαράδικα.

Επιστροφή στα παλιά

Μπορεί για κάποια περίοδο το επάγγελμα του τσαγκάρη να κινδύνευε να εκλείψει, ωστόσο η οικονομική κρίση και η γενικότερη κατάσταση ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, δείχνει πως ο χρόνος «γυρνά» και πάλι πίσω φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τα επαγγέλματα εκείνα που θεωρούνταν «ξεπερασμένα» για την εποχή.

πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ