2013-01-21 15:50:02
Φωτογραφία για ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ EUROLEAGUE ΚΑΙ ΝΒΑ
Στενή συνεργασία για την επέκταση του μπάσκετ σε όλες τις αγορές της Ευρώπης (και όχι μόνο) αναπτύσσουν Ευρωλίγκα και ΝΒΑ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Την απόφαση να πάρουν μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση και την εμπορική επέκταση του μπάσκετ πήραν Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Οι δύο μεγαλύτερες λίγκες του κόσμου είχαν σειρά επαφών στο Λονδίνο, επί τη ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα των Πίστονς με τους Νικς στην «O2 Arena».

Σε αυτές συμμετείχαν από πλευράς Ευρωλίγκας ο πρόεδρος εκτελεστικός διευθυντής Τζόρντι Μπερτομέου και από πλευράς ΝΒΑ ο κομισάριος Ντέιβιντ Στερν και το δεξί του χέρι (και διάδοχός του όταν αποσυρθεί την επόμενη σεζόν) Άνταμ Σίλβερ.

Αρκετές από αυτές τις ενέργειες θα γίνουν στο περιθώριο του Final 4 της Ευρωλίγκας, που θα γίνει 10-12 Μαΐου στο Λονδίνο. Οι δύο «κόσμοι» έρχονται όλο και πιο κοντά και ήδη η Ευρωλίγκα ασκεί πιέσεις, προκειμένου σταδιακά να εξομοιωθούν οι κανόνες του παιχνιδιού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με αυτούς στο ΝΒΑ. Η αμερικανική λίγκα πρόσφερε την τεχνογνωσία των δικών της ανθρώπων στο ζήτημα των κανονισμών, προκειμένου το άθλημα να γίνει πιο ελκυστικό και γρήγορο.


«Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη της σχέσης μας με το ΝΒΑ», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, και πρόσθεσε:

«Ο Ντέιβιντ Στερν ανέκαθεν ήταν ανοικτός στη συνεργασία για την παγκοσμιοποίηση της στρατηγικής για την ανάπτυξη του μπάσκετ. Έχουμε τους ίδιους στόχους για την επέκταση του μπάσκετ, ειδικά στη Ηνωμένη Βασίλειο. Το μάρκετινγκ και οι κανονισμοί είναι δύο κλειδιά που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ