2013-01-21 14:00:06
Φωτογραφία για Στο Ηράκλειο, το Φεβρουάριο, η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη
Στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2011. Η δίκη θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ...προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών ανατολικής Κρήτης, με τη διαδικασία να επισπεύδεται ενόψει της συμπλήρωσης του 18μήνου της κράτησης του 24χρονου βασικού κατηγορουμένου για τη δολοφονία.

Η δίκη θα γίνει στο Ηράκλειο, καθώς κρίθηκε πως δεν συντρέχει λόγος να διεξαχθεί σε άλλη περιοχή. Άλλωστε το αίτημα αυτό δεν υποβλήθηκε ούτε εκ μέρους των συνηγόρων ούτε και της αστυνομίας.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα βρεθούν, συνολικά, 21 άτομα. Βασικός κατηγορούμενος είναι ο 24χρονος Ηρακλειώτης, που έχει ήδη προφυλακιστεί και ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για τη δολοφονία του 19χρονου από τα Μάλια, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που έπληξε με το μαχαίρι τον άτυχο 19χρονο, ενώ ο 22χρονος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία, παραπέμπεται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 19χρονου, καθώς θεωρείται ότι εμπόδισε τη διαφυγή του Ρουσάκη, με αποτέλεσμα να τον πλήξει με το μαχαίρι ο 24χρονος.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμη 19 άτομα για διάφορα αδικήματα, μικρότερης βαρύτητας ωστόσο, όπως για συμμετοχή στη συμπλοκή και οπλοκατοχή.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ