2012-03-27 20:16:27
Φωτογραφία για Στόχος το Final Four για τον Διαμαντίδη
Η πρόκριση στο Final Four είναι ο... μεγάλος στόχος του Δημήτρη Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος γκαρντ, μίλησε για τη μεγάλη μάχη του Εξάστερου με την Μακάμπι, ενώ φρόντισε να δώσει και τα προγνωστικά του για τις μάχες που ακολουθούν με τον σύλλογο του Ισραήλ.

Αρχικά, ο Διαμαντίδης, μίλησε για τις μάχες με την Μακάμπι: «Πρέπει να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι, αφού χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα σε ένα καυτό γήπεδο, όλοι ξέρουν πώς είναι να παίζεις εδώ. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να κερδίσουμε το λιγότερο ένα παιχνίδι».

Πως βλέπει όμως συνολικά την «αντάμωση» με τους Ισραηλινούς; «Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες, παραδοσιακές, με πολλές παρουσίες στο Φάιναλ Φορ, οπότε είναι ένα πολύ καλό ζευγάρι για να το παρακολουθήσει κάποιος. Από εκεί και πέρα, ο στόχος μας φυσικά είναι το Φάιναλ Φορ. Είναι δύσκολο, αφού παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, με σπουδαίες παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Ο στόχος μας, όμως, είναι απλός: θέλουμε να κερδίσουμε».


Αισθάνεται κάτι διαφορετικό όταν αντιμετωπίζει την Μακάμπι; «Δεν αισθάνομαι κάτι διαφορετικό. Θέλω να κερδίζω σε όλα τα παιχνίδια. Στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατές οι ομάδες και είναι δύσκολο, αλλά αυτός παραμένει ο στόχος μου. Θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ».

Έπειτα, ο Διαμαντίδης αναφέρθηκε στον περυσινό τελικό της Euroleague: «Ο περσινός τελικός ανήκει στο παρελθόν. Τους κερδίσαμε και πήραμε την Ευρωλίγκα. Τώρα, πρόκειται για μια καινούρια σειρά αγώνων, στην οποία θέλουμε τις τρεις νίκες για να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Είμαστε, τώρα, στο 1-1 και παίζουμε στην έδρα τους. Είναι πολύ δύσκολα εδώ και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε. Η περσινή σεζόν τελείωσε, τώρα έχουμε νέα παιχνίδια».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι να ξεκινήσουμε καλά από την αρχή. Το κοινό εδώ κάνει πολύ θόρυβο και είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδες. Θα πρέπει, λοιπόν, να μπούμε δυνατά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, επικεντρώνοντας στις λεπτομέρειες… Λάθη, ριμπάουντ… Όλα αυτά, που είναι μικροπράγματα, αλλά πολύ σημαντικά για εμάς».
sportaction.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ