2013-01-21 03:44:47
Φωτογραφία για Κολομβία: Οι αντάρτες της FARC σταματούν τη μονομερή κατάπαυση του πυρός
Οι αριστεροί αντάρτες της οργάνωσης FARC, (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν... τη μονομερή κατάπαυση του πυρός, που ισχύει εδώ και δύο μήνες. Η ανακοίνωση έγινε την Κυριακή στην Κούβα από τον Λουτσιάνο Μαρίν εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Ο Μαρίν κάλεσε την κυβέρνηση της Κολομβίας να συμφωνήσει σε διμερή κατάπαυση του πυρός όσο είναι σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Όμως, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος τόνισε την Κυριακή από τη Μπογκοτά ότι ο στρατός δεν θα σταματήσει τις ενέργειές του κατά των ανταρτών, μέχρι να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.

Ο πρόεδρος Σάντος είπε πάντως ότι η FARC έχει τιμήσει τη δική της κατάπαυση του πυρός «με κάποιες εξαιρέσεις» κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, προσθέτοντας ότι ο στρατός θα είναι πλέον σε ύψιστη επφυλακή για πιθανές επιθετικές ενέργειες. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι αντάρτες έχουν κάνει 57 παραβάσεις σε 14 από τις 32 επαρχίες της χώρας κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Η FARC και η κυβέρνηση της Κολομβίας, είναι σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία ειρήνης από το Νοέμβριο. Οι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν και πάλι στην Αβάνα την Κυριακή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ