2013-01-20 10:47:06
Φωτογραφία για ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ : Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Για την μέχρι τώρα θητεία του στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στην οικονομική κρίση αλλά και το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για:

-τη μέχρι τώρα θητεία του: «Αν και είμαι στο χώρο σχεδόν είκοσι χρόνια, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, γιατί η θέση του προέδρου είναι τελείως διαφορετική από όποια άλλη κατείχα τελευταία χρόνια στον ΕΣΑΚΕ. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, όπως και οι προκλήσεις και τα προβλήματα. Βρήκα πολλά προβλήματα, τα οποία προσπαθώ να τα επιλύσω. Δεν είναι εύκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κυριότερος στόχος είναι να μπει μια τάξη τόσο στη λειτουργία του ΕΣΑΚΕ όσο και στην εφαρμογή κανόνων κοινών για όλες τις ομάδες».

-το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά: «Πάντα έτσι συνέβαινε, δυστυχώς. H καθυστέρηση υπήρξε λόγω της αλλαγής του ΔΣ της ΕΡΤ, γεγονός το οποίο καθυστέρησε τις όποιες συζητήσεις για την επίτευξη της συμφωνίας. Μια συμφωνία η οποία είναι ικανοποιητική, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας την οποία βιώνουμε σαν χώρα. Ήδη από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι».


-τις συνέπειες της κρίσης: «Η κρίση δίνει τεράστιες ευκαιρίες στο μπάσκετ. Μολονότι είναι δεδομένες οι οικονομικές δυσκολίες, υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Το μπάσκετ δεν είναι τόσο εκτεθειμένο στην κρίση, όπως είναι άλλα αθλήματα. Άλλωστε στην Ελλάδα δύο αθλήματα μπορούν να αντέξουν και το μπάσκετ έχει ήδη μπει σε μια ρότα εξυγίανσης. Όσο για τις ομάδες; Στο φετινό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά, τηρούνται οι κανονισμοί προς όλες τις ομάδες, με αποτέλεσμα όλοι να αισθάνονται ισότιμοι. Δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο στο πρωτάθλημα και μάλιστα επιβάλλονται και ποινές όπως η απαγόρευση μεταγραφών».

-το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι απ' τα πιο συναρπαστικά. Όλες οι ομάδες ενισχύονται με καλούς παίκτες και γενικά το ενδιαφέρον είναι υψηλότατο. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, φέτος υπάρχει αύξηση στα εισιτήρια της τάξης του 30% σε σχέση με πέρσι. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κάποιες εμπορικές ομάδες, όπως π.χ. ο Άρης, αγωνιστικά δεν ξεκίνησαν στην καλύτερη κατάσταση - όμως κι αυτός τώρα βελτιώνεται. Επιπλέον έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι η τηλεθέαση των αγώνων είναι μεγάλη. Παρ' όλα αυτά το θέμα των εισιτηρίων, το λεγόμενο ticketing, το αμέσως επόμενο διάστημα θα το δουλέψουμε πολύ με τις ΚΑΕ».

-το αν έχει πέσει η δημοτικότητα του μπάσκετ: «Δεν έχει πέσει καθόλου. Είναι τεχνητό αυτό. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τα λάθη του χώρου μας την τελευταία δεκαετία και μπόρεσαν και κατέλαβαν τα πάντα. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η αδυναμία των ομάδων της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ΑΕΚ, να εξυγιανθούν, γιατί αν ήταν κι αυτές δυνατές θα είχαμε ακόμη πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Αν για παράδειγμα έπαιρνε το μπάσκετ τα μισά απ' αυτά που δίνουν τα κανάλια στο ποδόσφαιρο, με τις όποιες παθογένειές του, το πρωτάθλημα μπάσκετ θα ήταν μακράν το καλύτερο της Ευρώπης. Όπως ήταν τότε που υπήρχαν τα χρήματα, και θα είναι και ακόμη καλύτερο γιατί πλέον υπάρχουν κανόνες και οι κανόνες τηρούνται».

-τις κινήσεις για την προβολή του αθλήματος: «To All Star Game που θα γίνει φέτος θα είναι ένα βήμα, και η αλλαγή στο σάιτ του συνδέσμου που θα αλλάξει ριζικά, η εμφάνιση χορηγών στο πρωτάθλημα και οι επικοινωνιακές κινήσεις που θα τις δείτε στο επόμενο διάστημα. Τώρα που τελείωσε το θέμα με τα τηλεοπτικά, ένα μεγάλο βάρος έχει φύγει πλέον απ' τις πλάτες μας. Το μπάσκετ τώρα έχει πεδίο λαμπρό για να δουλέψει, δεν έχει κρούσματα διαφθοράς, έχει επίπεδο αθλητών και κόσμου ανεβασμένο ποιοτικά. Βλέπουμε ότι έχουμε πολλά ταλέντα που εξελίσσονται και αυτό είναι καλό και για την Εθνική μας ομάδα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ