2013-01-19 08:55:02
Φωτογραφία για Αντιδράσεις ξεσηκώνουν οι κατοικίες στη Μαύρη Θάλασσα
Συγκέντρωση και πορεία κατά των αναπτυξιακών σχεδίων στα βουλγαρικά παράλια και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος πραγματοποίησαν νεαροί περιβαλλοντολόγοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων στη βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια. Διαδηλώσεις με σύνθημα "Ας σώσουμε το Ιράκλι (Irakli)" πραγματοποιήθηκαν και την περασμένη Δευτέρα στη Σόφια, στο Πλόβντιβ, στη Βάρνα και στο Μπουργκάς με αφορμή τα κατασκευαστικά σχέδια στην προστατευόμενη παραλία στο Irakli.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να γίνει αποδεκτή η πρόταση των περιβαλλοντολόγων για δημιουργία Βουλγαρικού Εθνικού Πάρκου Μαύρης Θάλασσας και τόνισαν την ανάγκη άμεσης απαγόρευσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις λίγες εναπομείνασες παρθένες παραλίες που αποτελούν μέρος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Θέλουμε Φύση, όχι Τσιμέντο", "GERB - Ο νόμος σας είναι χωρίς ήθος", "Κάτω τα χέρια από τη βουλγαρική φύση", "Εμείς είμαστε το κράτος" φώναζαν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση κατευθυνόμενοι προς την πλατεία της Βουλγαρικής Βουλής αφού προηγουμένως είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι τις τελευταίες μέρες το ένα μετά το άλλο δημοσιοποιούνται σκανδαλώδη αναπτυξιακά σχέδια για τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, σχέδιο ανέγερσης θερινών κατοικιών σε 29 δεκάρια προστατευμένων αμμόλοφων κοντά στο Νεσεμπάρ, σχέδιο για κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλία του Ιράκλι και σχέδιο για ανέγερση θέρετρου στην περιοχή Κόραλ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ