2013-01-19 02:07:03
Φωτογραφία για Η αντιγραφή της αντιγραφής
Και νέα αντιγραφή –όχι σε στικάκι αλλά σε σκληρό δίσκο αυτή τη φορά- προκύπτει από την συμπληρωματική δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων που εστάλη χθες στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω αντίγραφο δημιουργήθηκε στον σκληρό δίσκου του υπολογιστή συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσατντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την κατάθεση του συνεργάτη ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας του έδωσε το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ και του ζήτησε να σημειώσει τα ονόματα των λογαριασμών με τις 20 μεγαλύτερες καταθέσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκειμένου να ελέγξει τα ποσά προχώρησε σε αντιγραφή του CD στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του. Ωστόσο όταν έδωσε τον κατάλογο με τα ονόματα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκείνος του έδωσε εντολή να διαγράψει όσα αρχεία είχε στον υπολογιστή του.

Επιπλέον η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης που πήραν χθες στα χέρια τους οι αρμόδιοι της Βουλής περιλαμβάνει τις καταθέσεις υπόπτων αλλά και μαρτύρων. Ειδικότερα, ο φάκελος περιέχει τις εξηγήσεις που έδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Συκιαρίδης, τα ονόματα των οποίων είχαν σβηστεί από την λίστα Λαγκάρντ.


Ο Ανδρέας Ρωσσώνης αναφέρει στο υπόμνημά του πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά (και με τους Συμεών Συκιαρίδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου) και τους διαβεβαίωσε «ότι ουδεμία ποτέ επιχείρησε παρέμβαση στο».

«Δίδω απόλυτη πίστη στη διαβεβαίωσή του» σημειώνει ο Ανδρέας Ρωσσώνης και τονίζει ότι ακόμη και «αν ήθελε υποτεθεί ότι-πράγματι- ο πρώην υπουργός νόθευε κείμενο, που εξέθεσε σε αρνητική πολιτική κριτική το όνομά του, είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι, χωρίς δηλαδή, να απαιτείται, προς παρακίνησή του, οποιαδήποτε ηθική αυτουργία, οιουδήποτε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ