2013-01-19 00:22:02
Φωτογραφία για Ύποπτη για την οργάνωση δολοφονίας βουλευτή η Γιούλια Τιμοσένκο
Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας θεωρεί ύποπτη την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει ήδη... καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας, για την οργάνωση της δολοφονίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γιεβγέν Σερμπάν το 1996.

«Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η Τιμοσένκο οργάνωσε τη δολοφονία με τον Παύλο Λαζαρένκο», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Πσόνκα.

Τιμοσένκο και Λαζαρένκο φέρονται να πλήρωσαν 2,8 εκατομμύρια δολάρια για τη δολοφονία, αναφέρει η εισαγγελία.

Η δολοφονία έγινε σε αεροδρόμιο και οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε μηχανικούς. Μαζί με τον Σερμπάν είχε δολοφονηθεί η γυναίκα του και άλλοι παριστάμενοι.

Ο Λαζαρένκο είχε εκτίσει ποινή εννέα ετών στις ΗΠΑ για απάτη και ξέπλυμα χρήματος αλλά εξακολουθεί να κρατείται για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Αν καταδικαστεί για την υπόθεση, η Τιμοσένκο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με τα ισόβια.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την εκδίκαση άλλης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η Τιμοσένκο, αυτή για τη φοροδιαφυγή, παρά το ότι η υπεράσπισή της προειδοποιεί ότι η υγείας της πρώην πρωθυπουργού είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ίδια η Τιμοσένκο εκτιμά ότι είναι θέμα σκευωρίας εναντίον της που οργανώθηκε από τον πολιτικό της αντίπαλο και νυν πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, γνώμη την οποία συμμερίζονται και δυτικές κυβερνήσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ