2013-01-18 22:13:19
Φωτογραφία για Βαρύς ο πέλεκυς για το 'φακελάκι'
Σημαντικά αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο για την τιμωρία όσων παίρνουν 'φακελάκι'.

Σχετικές αναφορές έκανε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ κ. Φωτεινής Πιπιλή.

Ο υπουργός τόνισε ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζονται πιο αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού ή κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χρήματος.

'Η γενική δήμευση απαγορεύεται από το Σύνταγμα', ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, για να σημειώσει ότι επιτρέπεται η μερική δήμευση σε σειρά εγκληματικών ενεργειών. 

'Ακόμη και με πράξη ανακριτή, προβλέπεται να κατάσχεται ή να δεσμεύεται με πράξη στο υποθηκοφυλακείο, ώστε να μην μπορεί να γίνει η μεταβίβαση', υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότατες ποινές - μέχρι και του πενταπλάσιου του κέρδους - για όσους συλληφθούν για 'φακελάκι'.

Οι συγκεκριμένες ποινές θα προβλέπονται όχι μόνο για τα διοικητικά συμβούλια ή τους γενικούς γραμματείς, αλλά και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και ιδιώτες όπως γιατρούς και μηχανικούς.

Δ.Κ.
ΙΑΤRONET
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάμε να κερδίσουμε..
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Πάμε να κερδίσουμε.."
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ