2013-01-18 17:44:06
Φωτογραφία για ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε στο "gazzetta.gr" για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σιένα και τόνισε ότι οι απουσίες δεν αποκλείεται να κάνουν τελικά καλό στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Αναλυτικά Το μεγάλο ερώτημα για την αποψινή (22:00) «μάχη» του Ολυμπιακού με τη Σιένα είναι πως θα καταφέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του να βάλουν... φρένο στον πρώτο σκόρερ της Euroleague, Μπόμπι Μπράουν. Ο Νίκος Οικονόμου δίνει την δική του απάντηση και παράλληλα αναλύει το ματς και τα σημεία που πρέπει να «χτυπήσουν» οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, προκειμένου να φτάσουν στη 2η νίκη τους στο Top 16.

Αρχικά coach θα ήθελα να μου πείτε γενικότερα ποια εικόνα έχετε για τον Ολυμπιακό φέτος...

«Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα στην αρχή της χρονιάς, τα οποία όμως σταδιακά ξεπεράστηκαν. Σιγά σιγά όλοι οι παίκτες βρήκαν τους ρόλους τους και αυτό οδήγησε στα πολύ καλά αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός μετά την Τσεντεβίτα βρήκε πολύ καλό ρυθμό και αυτό μέχρι ένα σημείο είναι λογικό, καθώς όταν αλλάζεις προπονητή χρειάζεται ένα χρονικά διάστημα μέχρι να βάλει τα στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι της ομάδας.


Βασικό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι η καλή του άμυνα. Παίζει πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι και έχουμε δει ότι οι ήττες έρχονται εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν καλή άμυνα. Οι ηγέτες της ομάδας είναι οι ίδιοι με πέρυσι, φαίνεται όμως να λείπει ένας παίκτης σαν τον «καλό» Ντόρσεϊ. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκτήθηκε ο Σερμαντίνι, τον οποίο πήρε ο Ολυμπιακός για να βοηθήσει κυρίως στην άμυνα».

Για την Σιένα ποια είναι η άποψή σας;

«Η Σιένα είναι μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε από το... παράθυρο στο Top 16. Βλέπουμε όμως ότι πραγματοποιεί ξέφρενη πορεία και εκείνος που την οδηγεί δεν είναι άλλος από τον Μπόμπι Μπράουν. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι ικανός να σκοράρει ακόμα και 40 πόντους, όπως έκανε δηλαδή στην Τουρκία (σ.σ. Φενέρ-Σιένα 92-98). Επίσης η Σιένα είναι δυνατή στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ της αρέσει να τρέχει στο ανοικτό γήπεδό».

Τι πρέπει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη;

«Πιστεύω ότι «κλειδί» για το ποιος θα πάρει τη νίκη είναι ποια ομάδα θα κοντρολάρει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η Σιένα είναι σκληρή ομάδα και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να της επιστρέψει να κάνει το παιχνίδι της με τα επιθετικά ριμπάουντ και τους αρκετούς αιφνιδιασμούς. Επίσης πρέπει να περιορίσει τον Μπράουν και γενικά στόχος της ομάδας πρέπει να είναι να χαμηλώσει το σκορ. Να περιορίσει δηλαδή τον ρυθμό των Ιταλών και γι' αυτό σημαντικό πολύ είναι το ξεκίνημα του ματς. Η Σιένα δεν έχει άγχος και δεν αποκλείεται να κάνει την ζημιά στην αρχή, επομένως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο παρκέ και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό».

Οι απουσίες πως θα επηρεάσουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα;

«Σίγουρα οι απουσίες είναι σημαντικές αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που τα προβλήματα σε κάνουν πιο δυνατό. Λόγω των απουσιών υπάρχει αυξημένη προσοχή, ειδικά για μια ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της. Το είδαμε και με τον Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς τον Διαμαντίδη αλλά βρήκε λύσεις και πήρε τη νίκη με την Άλμπα».

Τέλος, τι «συμβουλές» έχετε να δώσετε στα γκαρντ του Ολυμπιακού για το μαρκάρισμα του Μπόμπι Μπράουν;

«Το βασικότερο για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι να μην έχει την μπάλα στα χέρια του. Πρέπει, επομένως, να υπάρξει αυτό που ονομάζουμε άρνηση, ενώ από κει και πέρα σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι βοήθειες που θα υπάρξουν. Σημαντικό επίσης είναι να μην πηγαίνει καθόλου στο επιθετικό ριμπάουντ ο παίκτης που θα μαρκάρει τον Μπράουν, γιατί ο τελευταίος με το που πάρει την μπάλα τρέχει και εκδηλώνει γρήγορες επιθέσεις».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ