2013-01-18 15:51:08
Φωτογραφία για Πατρινό Καρναβάλι 2013: Τοποθετείται στέγαστρο στην πλατεία Γεωργίου για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας την ημέρα της Έναρξης
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 που θα λάβουν χώρα αυτό το Σάββατο 19 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως σχεδόν τα μεσάνυχτα.

Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Καρκούλιας, πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας, ο καιρός που συνεχίζει να είναι άστατος και βροχερός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα είναι καλός μετά τις 12 με 1 το μεσημέρι και το βράδυ.

Παρόλ' αυτά ήδη προέβλεψαν την τοποθέτηση ειδικού ρουφ (στέγαστρου) στην πλατεία Γεωργίου στο σημείο όπου θα δοθεί η προγραμματισμένη συναυλία του γκρουπ Vegas στις 19.00 καθώς και το τελετουργικό της τελετής στις 21.00 που ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα σημάνει την επίσημη έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2013.

Επίσης δεν θα γίνει το περσινό λάθος που οι περισσότεροι σχολίασαν αρνητικά και ήταν η ρίψη πυροτεχνημάτων το μεσημέρι.


Φέτος τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό της Πάτρας και θα δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο, χαρμόσυνο χρώμα το βράδυ την ώρα της τελετής μετά τις 21.00.

Το στέγαστρο τοποθετείται αυτήν την ώρα στην πλατεία Γεωργίου όπως και τα καρναβαλικά διακοσμητικά στοιχεία τόσο στην πλατεία όσο και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Όπως είπε ο κ. Καρκούλιας, ιδιαίτερη φέτος είναι η συνδρομή και βοήθεια των υπεύθυνων των ηχητικών συστημάτων της πόλης, οι οποίοι μάλιστα θα πληρωθούν άμεσα.

"Σκεφτείτε ότι πέρυσι μόνο για την κάλυψη του ηχητικού μέρους το μεσημέρι είχαν δαπανηθεί 6.000 ευρώ ενώ φέτος οι υπεύθυνοι των ηχητικών ήρθαν σε συνεννόηση και το κόστος για τα 3 πατάρια των ηχητικών που έχουν τοποθετηθεί στη Ρήγα Φεραίου μαζί με τα 2 πατάρια της πλ. Γεωργίου συν τα φώτα και το στέγαστρο, ανέρεχεται στα 9.800 ευρώ", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρκούλιας.

Tάκης Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ