2013-01-18 15:15:11
Φωτογραφία για Αιτωλ/νία: Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία
Σε διάφορα σημεία του επαρχιακού αλλά και του εθνικού οδικού δικτύου έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από χθες εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνεχείς και σφοδρές βροχοπτώσεις

Αναλυτικά, χθες σημειώθηκαν δυο μεγάλες κατολισθήσεις: Η πρώτη στον δρόμο Αγρίνιο - Προυσσός, στην θέση Στριγάνια, που έκλεισε μέχρι να γίνουν παρεμβάσεις από μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και αποκαταστάθηκε, ενώ μια δεύτερη μεγάλη κατολίσθηση έγινε στο δρόμο Δουνεϊκα - γέφυρα Μπανιά, όπου ιδιώτης επίσης παρενέβη με μπουλντόζα και ο δρόμος άνοιξε.

Άλλα προβλήματα, μικρότερα σε έκταση καταγράφτηκαν σε πολλές ακόμη περιοχές και συγκεκριμένα:

- Στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων από Κατάφουρκο μέχρι Μενίδι, με πτώση λίθων . Εκεί υπάρχει μηχάνημα της Περιφέρειας που παρεμβαίνει.

- Σε όλο το μήκος του δρόμου από Μυρτιά προς Θέρμο, όπου επίσης σημειώνονται μικρές κατολισθήσεις και υπάρχει JCB του δήμου Θέρμου


- Στην ε.ο. Αγρινίου - Καρπενησίου από τον Σχίνο μέχρι τον Άγιο Βλάση όπου μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας απομακρύνει πέτρες και χώματα

- Στον ορεινό Βάλτο και στα χωριά Εμπεσός και Περδικάκι που επίσης επιχειρούν μηχανήματα και τέλος,

- Στην Καψοράχη της Μακρυνείας όπου και εκεί μετά από κατολίσθηση επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Αγρινίου

Προβλήματα υπάρχουν και από την συνεχή χιονόπτωση από το Λαμπίρι μέχρι τα Αραποκέφαλα και εκεί υπάρχουν δυο JCB της Π.Ε. Αιτωλ/νίας.

Τέλος, αυτήν την ώρα αντιμετωπίζεται υπερχείλιση της Ερημίτσας κοντά στην εθνική οδό. Τα ορμητικά νερά έχουν σπάσει ανάχωμα και έχουν κόψει το δρόμο δίπλα από τον χείμαρρο.

Πάντως , από τους υπευθύνους του ΠΣΕΑ στην Αιτωλ/νία, τονίζεται πως παρά την σφοδρότητα των καιρικών συνθηκών και τα πολλά διάσπαρτα προβλήματα, αυτά έχουν στην πλειονότητα τους αντιμετωπιστεί και όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ