2013-01-18 08:38:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία Μαρούδα
Τον Άγιο Αθανάσιο τον Μέγα, τον οποίο η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία προσονόμασε έτσι για την ξεχωριστή αρετή του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τους σθεναρούς αγώνες που διεξήγαγε προς αντιμετώπιση του κινδύνου της Ορθοδοξίας από την αίρεση του αντίχριστου Αρείου, τιμά η εκκλησία μας στις 18 Ιανουαρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ιερός ναός που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, στην οδό Καλαβρύτων απέναντι από την πλατεία Μαρούδα.

Ανήμερα την Παρασκευή 18/1 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και καθηγούμενος της Μονής Γηροκομείου, π. Συμεών Χατζής. Όσο για το απόγευμα της Παρασκευής 18/1 στις 17.30 θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο Άγιος Αθανάσιος υπήρξε μεγάλη ιστορική μορφή μιας από τις πλέον σημαντικές περιόδους της ανθρωπότητας. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 295 μ.Χ. από Έλληνες χριστιανούς γονείς, οι οποίοι τον γαλούχησαν και τον ανέθρεψαν με τα νάματα της χριστιανικής και ελληνικής παιδείας.

Ο Αθανάσιος διατέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας σαράντα έξι χρόνια και κατά το διάστημα της μακράς αρχιερατείας του υπήρξε «ο στύλος της Εκκλησίας» και ο κατ’ εξοχήν «Πατήρ της Ορθοδοξίας». Εκοιμήθη το 373 μ. Χ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ