2013-01-17 23:01:38
Φωτογραφία για Προβάδισμα πρόκρισης της Βέροιας επί της Ξάνθης
Η Βέροια προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορα, όμως η Ξάνθη πέτυχε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ με τον Μάνταλο και έδωσε άλλο άρωμα στη ρεβάνς. Μοναδικός πανηγυρισμός απο τον Κόστλι!

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας

Καιρός: Ασθενής βροχή

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάνης (Άρτας), Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος διαιτητής: Βαγγέλης Κιοτζένης (Καβάλας)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Σνάουτσερ, Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Καλτσάς (72' Ολαϊταν), Γεωργέας, Μπαργκάν (87' Κάλι), Πέρεθ, Κόστλι

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μουκουάνα, Φλίσκας (62' Πρίττας), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σμιθ (76' Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι (62' Ράνος)


Γκολ: Κόστλι (5')

Κίτρινες κάρτες: Κόστλι (6'), Καλογέρης (29'), Καλτσάς (50') / Μπέρτος (9'), Ράνος (74'), Ντιέ (88')

Κόκκινες κάρτες: Αμαραντίδης (84') / Μαρσελίνιο (78')

Ο αγώνας

Η Βέροια μπήκε με πολύ επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου κατάφερε να μπει στη θέση του οδηγού. Ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μπαργκάν όμως η μπάλα "στρώθηκε" στα πόδια του επερχόμενου Κόστλι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα βρήκε και πάλι δίχτυα μετά το γκολ του κόντρα στον Πανιώνιο το βράδυ της Κυριακής (χάρισε μάλιστα έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του) και θέλησε μάλιστα να πανηγυρίσει την επιτυχία του με έναν απίστευτο τρόπο.

Αυτός ήταν να βγάλει το παπούτσι του, να το γυρίσει ανάποδα και να χρησιμοποιεί τα "καρφιά" κάνοντας πως σχηματίζει τον αριθμό ενός τηλεφώνου. Στη συνέχεια έβαλε το παπούτσι στο αυτί υποδυόμενος πως μιλάει στο τηλέφωνο, με την κίνηση αυτή να αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό από τους συμπαίκτες του αλλά να του επιφέρει και την τιμωρία με κίτρινη κάρτα.

Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Γκιγιέρμο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 22' η ομάδα της Ημαθίας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Ο Μπαργκάν κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Βάλλα, όμως ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και αυτός διατηρήθηκε και μετά το 20άλεπτο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν καλές στιγμές. Στο 24' ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή, ίδια κατάληξη είχε στο 32' το σουτ του Πέρεθ, ενώ η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου ήταν ένα φιλόδοξο σουτ του Καλτσά που κόντραρε σε σώμα αμυντικού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τη Βέροια δηλαδή να κυνηγάει με πάθος το γκολ και να το πετυχαίνει. Δράστης και πάλι ο Κόστλι, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε κατά κράτος τον Λυμπερόπουλο για να κάνει το 2-0.

Αυτή τη φορά όμως η Ξάνθη είχε "απάντηση" και αυτή ήρθε στο 66': Ο Μπάρμπας ανέτρεψε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, μειώνοντας σε 2-1.

Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς και επιπλέον "άναψε τα αίματα", με τις δύο ομάδες να έχουν από μία αποβολή. Ο Μαρσελίνιο άφησε τους Ακρίτες με 10 παίκτες στο 78', όταν αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα (δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδό του!), ενώ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαστάθηκαν στο 84' με την αποβολή του Αμαραντίδη (δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Στο 85' ο Κόστλι δεν κατάφερε να κάνει χατ-τρικ, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Λυμπερόπουλο, για να μείνει το 2-1 υπέρ της Βέροιας μέχρι το φινάλε και η ρεβάνς στα "Πηγάδια" για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά να έχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή:sport23.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ