2013-01-17 22:13:03
Φωτογραφία για Διαψεύδει ο Μόντι τα περί συμμαχίας με την κεντροαριστερά κατά του Μπερλουσκόνι
Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία φέρεται έτοιμος να συνεργασθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης με την κεντροαριστερά κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχώρησε... ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της ότι ο Μόντι και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι κατέληξαν σε ένα «σύμφωνο μη επίθεσης», συμφωνώντας να επικεντρώσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με το κεντροαριστερού προσανατολισμού φύλλο, η συμφωνία περιλαμβάνει και μετεκλογική συνεργασία, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε επίσης από τον Μόντι να σταματήσει τις επικρίσεις προς τα συνδικάτα και προς τον αριστερό οικολόγο εταίρο του, Νίκι Βέντολα.

Εκπρόσωπος του Μόντι έκανε λόγο, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, για «ένα σαφώς ψευδές δημοσίευμα».


Αντιθέτως, το γραφείο του Μόντι επιβεβαίωσε ότι ο ιταλός πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Μπερσάνι, τον Μπερλουσκόνι και τον κεντρώο ηγέτη Πιερ Φερντινάντο Κασίνι.

Τα θέματα τα οποία συζήτησαν αφορούσαν τον πόλεμο στο Μαλί, τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το διορισμό τοπικών κυβερνητικών εκπροσώπων.

Πληροφορίες περί «μυστική συνάντησης» Μόντι - Μπερσάνι δημοσιεύθηκαν επίσης στην εφημερίδα La Stampa.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνου, οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε μια «ανεπίσημη συμφωνία» να μην πλήξουν ο ένας τον άλλο υπερβολικά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά απέχουν πολύ από την σύναψη επίσημης συμφωνίας συνασπισμού.

Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI πως μια συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Μόντι είναι «φυσική», καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός «δεν έχει ελπίδα να τα καταφέρει χωρίς να βασιστεί στην αριστερά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ