2013-01-17 19:18:05
Φωτογραφία για Ινδία: 2.000 νέοι δικαστές ύστερα από τα κρούσματα βιασμών
Η ινδική κυβέρνηση θα διορίσει 2.000 νέους δικαστές σε δικαστήρια ταχείας εκδίκασης ύστερα από την εθνική κατακραυγή που προκάλεσε... ο ομαδικός βιασμός και ο θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα, έδωσε εντολή στις τοπικές κυβερνήσεις και στα ανώτατα δικαστήρια να αυξήσουν τον αριθμό των δικαστών στα δικαστήρια από 18.000 σε 20.000, αναφέρουν οι Τάιμς της Ινδίας.

Αξιωματούχοι του υπουργείου έλαβαν την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για την εφαρμογή του προαναφερθέντος σχεδίου στη διάρκεια των πανεθνικών διαδηλώσεων μετά την επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου που υπήρξε αφορμή για να επισημανθεί από ακτιβιστές, αξιωματούχους και δικαστικούς το πόσο οδυνηρές είναι για τα θύματα βιασμού οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεών τους, αναφέρει το δημοσίευμα.


Μόλις το 26% των υποθέσεων βιασμού που δικάστηκαν το 2011 οδήγησαν σε καταδίκη των εναγομένων, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αρχείων Εγκλημάτων.

Η Ινδία ανέστειλε τη λειτουργία των δικαστηρίων ταχείας εκδίκασης το 2011 ύστερα από μία δεκαετία και πλέον λειτουργίας τους. Πολλά κρατίδια συνέχισαν τη λετουργία περισσοτέρων από 100 τέτοιων δικαστηρίων χωρίς την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, δεν διευκρινίζει πόσοι από τους δικαστές που θα διοριστούν τώρα θα είναι επικεφαλής δικαστηρίων ταχείας εκδίκασης που θα ασχολούνται αποκλειστικά με εγκλήματα εις βάρος γυναικών.

Η εκδίκαση υποθέσεων στην Ινδία μπορεί να διαρκέσει χρόνια, ακόμη και δεκαετίες. Το ποσοστό καταδίκης για βιασμό είναι περίπου 20% με 26% και σε ολόκληρη τη χώρα εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού.

Πέντε άνδρες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απαγωγής, του βιασμού και της ανθρωποκτονίας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και του θανάτου που αυτός επέφερε στη φοιτήτρια.

Μία προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά οι δικηγόροι δήλωσαν ότι θα χρειαστούν μερικές μέρες παραπάνω για να μεταφερθεί η υπόθεση σε δικαστήριο ταχείας εκδίκασης.

'Ενας έκτος συλληφθείς πρόκειται να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων αν επαληθευτεί ότι είναι 17 ετών.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ