2013-01-17 18:34:57
Φωτογραφία για Παναθηναϊκάρχης VS Πετροδόλαρος = 2
του Βασίλη Βέργη

Δεν λέω... Ο Τζιμπρίλ Σισέ τρέφει μεγάλη συμπάθεια στον Παναθηναϊκό. Πάνω απ΄όλα όμως συμπαθεί την τσέπη και τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δεν λέω... Καλή είναι “η συγνώμη”. Μόνο που στην Ελλάδα έχουμε, χρόνια τώρα, μια παλιοπαροιμία που μιλάει για τη σχέση της συγνώμης και του φιλότιμου (λέξη η οποία δεν μεταφράζεται). Ειδικά όταν ζητάς από κάποιον για τρίτη φορά να σε ξαναπάρει κοντά του, αυτός προσπαθεί να το κάνει πράξη κι εσύ τελευταία στιγμή επιλέγεις το στρίβειν δια του αρραβώνος με την πλούσια νύφη.

Δεν λέω... Εξαιρετικό το γεγονός ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ έκλεισε ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δεν διευκρίνισε όμως, στο τουϊτάρισμά του, αν το ραντεβού είναι στο γήπεδο, στη Μύκονο ή σε κάποιο βραδινό κλαμπ όπου θα παίζει μουσική.

Δεν λέω... Ο Γάλλος σταρ ήθελε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό αμειβόμενος με 700+ χιλιάρικα για λίγους μήνες
. Ετοιμος ήταν να μπει στο αεροπλάνο. Ομως, προφανώς, οι άνθρωποι της ΚΠΡ του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και τον... απείλησαν πως αν δεν πάει στο Κατάρ θα του... κόψουν τη μπάλα. Μπορεί να τον εκβίασαν κιόλας ότι θα τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια. Οπότε ο Τζιμπρίλ έκανε την καρδιά του πέτρα, δέχθηκε να πάρει 1,2 εκατ. ευρώ για λίγους μήνες και ο Παναθηναϊκός... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Δεν λέω... Ο Τζιμπρίλ Σισέ θεωρεί πολύ καλό φίλο του τον Νικόλα Πατέρα. Γι αυτό και ήταν η 3η φορά (τούτη εδώ, σύμφωνα με όσα “βγήκαν” -και σωστά “βγήκαν”- από ανθρώπους του Παναθηναϊκού προ ημερών) που του ζήτησε να μεσολαβήσει για να επιστρέψει στο τριφύλλι. Και τον Γιάννη Αλαφούζο εκτιμάει και “ευχαριστεί” ο Τζιμπρίλ για την “προσπάθεια που έκανε”. Μόνο που ΚΑΙ τους δύο -ιδίως τον φίλο του Νικόλα Πατέρα- τους “άδειασε” μέσα σε ένα 24ωρο. Και από το αρχικό “ναι” το έριξε στις... αλ συγνώμες!

Δεν λέω... Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει ψηλά στην καρδιά τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Και την ομάδα και το κλαμπ, όλους. Μόνο που την ευκαιρία καριέρας στο Κατάρ δεν την αφήνεις εύκολα θα περάσει. Καταξιώνεσαι ως ποδοσφαιριστής (ειδικά με αυτά τα λεφτά). Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Γάλλος σταρ την άρπαξε από τα μαλλιά.

Δεν λέω... Μπορεί ο Σισέ να πήρε, σε δύο χρόνια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ μπάλας, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό (τα δούλεψε μέχρι ευρώ είναι αλήθεια), όμως τώρα μιλάμε για φρέσκα κουλούρια. Ολόφρεσκα. Σαν τα δολάρια Κατάρ. Οπότε το καλοκαίρι, αν πάνω από την Παιανία βρέξει φρέσκα ευρώ ΔΝΤ, ο Τζιμπρίλ μπορεί να συνδυάσει την τεράστια αγάπη του για το τριφύλλι με τον τραπεζικό του λογαριασμό. Διαφορετικά; Θα πάει μια βόλτα σε κάποια άλλη χώρα και θα ξανακλείσει ραντεβού στον Παναθηναϊκό για το καλοκαίρι του 2014, του '15, του 2025. Εχει ο Θεός.

Δεν λέω... Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήθελε όσο τίποτα άλλο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει το κλάμπ. Είχε μάθει για την άθλια αγωνιστική του κατάσταση, για το -24, για την σοβαρή πιθανότητα να μην βγει Ευρώπη, για το γεγονός ότι ο κόσμος του τριφυλλιού τον περίμενε ως Μεσσία για να δροσίσει την δίψα του. Τα είχε μάθει κι ήταν έτοιμος να έρθει. Ας όψεται αυτή η Αλ Δολαρί και η “κακή” ΚΠΡ.

Δεν λέω... Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Μόνο που είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ και τέλος. Ολα τα υπόλοιπα περί “τρελου Παναθηναϊκού” είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή ο οποίος απέδειξε ότι κοιτάζει ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ την τσέπη του. Και καλά κάνει. Γι αυτό και δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό τώρα, αλλά πήγε στην Αλ κάτι. Αν ο Παναθηναϊκός είχε να του δώσει το 1,2 εκατ. ευρώ (συν τα 500 στην ΚΠΡ) θα ερχόταν τρέχοντας και θα χτυπούσε τατουάζ “Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος”.

Ο “Πετροδόλαρος” νίκησε τον “Παναθηναϊκάρχη”. Και ταυτόχρονα “άδειασε” φίλους, κλάμπ, οπαδούς, υποσχέσεις. Ετσι είναι η ζωή. Ραντεβού... το καλοκαίρι. Το ΠΟΥ θα εξαρτηθεί από τα... λεπτά αισθήματα! Μέχρι τότε όμως δεν γίνεται ο Τζιμπρίλ να είναι και “Παναθηναϊκάρα” και “Πετροδόλαρος”. Επέλεξε το δεύτερο. Τελεία και παύλα.

πηγή: sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ