2013-01-17 16:35:06
Φωτογραφία για Νίκος Νικολόπουλος: «Η κυβέρνηση βλάπτει… οικονομικά τους μικρομεσαίους και αλλοιώνει συνειδητά την εθνική μας υπόσταση.
Είμαστε κάθετοι αντίθετοι με την εφαρμογή ενός τέτοιου, οριζόντιου μέτρου, χωρίς μάλιστα να έχει προϋπάρξει διάλογος και συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικές εκπομπές και με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα που έχει προκύψει για το ωράριο τω καταστημάτων, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Είναι τραγικά αστείο, σε μια εποχή που η φτώχεια του ελληνικού λαού βαθαίνει και η καταναλωτική του δύναμη ολοένα και μικραίνει, το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρουσιάζει ως δομική μεταρρύθμιση το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, που είναι μάλλον βέβαιο πως θα εξουθενώσει και θα οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο πολλές χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίων και οικογενειακών, εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο τζίρος των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων έχει φτάσει στο ναδίρ, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται το ωράριό τους
. Ευθύνεται η ασφυκτική οικονομική κατάσταση των μνημονιόπληκτων Ελλήνων που δεν έχουν πλέον τα χρήματα, ούτε για τις απολύτως αναγκαίες αγορές αγαθών. Αντί λοιπόν το Υπουργείο να μελετάει δράσεις που θα προσφέρουν ανάσες στις εμπορικές επιχειρήσεις, αντί να χτυπάει αλύπητα το ασύδοτο παραεμπόριο και να σηκώνει ασπίδα στα ελληνικά προϊόντα και καταστήματα απέναντι στην επέλαση των πολυεθνικών, έρχεται να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο, νομοθετώντας το κυριακάτικο άνοιγμα, λες και αυτό που λείπει σήμερα από την ελληνική κοινωνία είναι… ένα επιπλέον οκτάωρο!

Πέραν τούτων όμως, η κυβέρνηση οφείλει να συνυπολογίσει και την θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Κυριακή για την μεγάλη πλειονότητα του λαού μας, εξακολουθεί να είναι μια διαφορετική ημέρα, αφιερωμένη στην πίστη και στην οικογένεια. Μια μέρα αργίας, ταυτόσημη με την σωματική αλλά και πνευματική αποτοξίνωση από την καθημερινότητα. Η απόλυτη ισοπέδωση αυτής της νοηματοδότησης των ημερών της εβδομάδας προ μίας ανώφελης ή και επιζήμιας διεύρυνσης του ωραρίου, αποτελεί πλήγμα στην διαμόρφωση της ίδιας, της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση βλάπτει οικονομικά τους μικρομεσαίους και αλλοιώνει συνειδητά την εθνική μας υπόσταση».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Εμείς, ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα, είμαστε κάθετοι αντίθετοι με την εφαρμογή ενός τέτοιου, οριζόντιου μέτρου, χωρίς μάλιστα να έχει προϋπάρξει διάλογος και συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και με όλες μας τις δυνάμεις, θα αντισταθούμε σε αυτή την ισοπέδωση. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε πως η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση της Ελλάδας, συνυπολογίζοντας την θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση της χώρας.

Και κλείνοντας κάτι τελευταίο:

Είναι μάλλον βέβαιο πως αν οι Έλληνες έμποροι, οι Έλληνες πολίτες και τα ελληνικά κόμματα παραδοθούν σε τέτοιου είδους αλλαγές, τότε θα έχουν επιτρέψει σε εκείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, να κάνουν και τα επόμενα βήματα, αφού θα έχουν πετύχει το πρώτο.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα λέει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπ. Ανάπτυξης και καλεί τους πάντες να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια ακύρωσης της ελληνικής κοινωνίας!

Προχωρούμε και ένα βήμα πιο πέρα όμως:

Ζητάμε η θέσπιση και καθιέρωση του ωραρίου των καταστημάτων να περάσει στην απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη των δήμων και των Περιφερειών, ώστε σε κάθε νομό και σε κάθε περιοχή, οι έμποροι σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές να αποφασίζουν για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Για εμάς, καλό είναι αυτό που είναι καλό για τους πολλούς, αυτό που είναι καλό για τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ