2013-01-17 14:56:02
Φωτογραφία για Πληροφορική: Μπαράζ αντιδράσεων για το πλαφόν 10% στο λογισμικό -Τι ζητά η αγορά
Την έντονη αντίδραση των παραγόντων της αγοράς πληροφορικής έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να θέσει ανώτατο όριο, της τάξεως του 10%, για τις δαπάνες λογισμικού στα ...επιδοτούμενα έργα, ενώ αντίθετα αφήνει χωρίς κανένα όριο τις άλλες επενδυτικές δαπάνες, όπως, για παράδειγμα, αυτές για εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν μπορεί από τη μια πλευρά ο υπουργός Οικονομίας να θεωρεί την πληροφορική ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης να την "φρενάρει".

«Αν έβαζαν ένα ανώτατο έστω στο 40% δεν θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, αλλά το 10% δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Είναι καλύτερα να βγάλουν την πληροφορική εκτός των επιδοτήσεων και να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας, παρά να γίνει αυτό που αποφασίστηκε», ανέφερε στο Euro2day διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας του κλάδου.


Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών» το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, το μέγιστο επιλέξιμο ποσό για δαπάνες Λογισμικού και Υπηρεσιών ανέρχεται στις 30.000 ευρώ για τις κατηγορίες της μεταποίησης και του τουρισμού, την ώρα που ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός μπορεί να φτάσει ως τις 300.000 ευρώ

Στην κατηγορία Εμπόριο-Υπηρεσίες το μέγιστο επιλέξιμο ποσό για δαπάνες ανέρχεται στις 10.000 ευρώ με τον συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό να φτάνει στις 100.000 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες στην κατηγορία «Λογισμικά και Υπηρεσίες» σημειώνεται ότι:

-Το προμηθευόμενο λογισμικό θα πρέπει να είναι καινούργιο και η επιχείρηση να είναι νόμιμος κάτοχος. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του οίκου κατασκευής ή του προμηθευτή μαζί με την απαιτούμενη άδεια χρήσης.

-Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες που αφορούν σε ιδιοκατασκευή λογισμικού από την ίδια την επιχείρηση που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση.

-Δεν είναι επιλέξιμη η ανανέωση αγοράς άδειας χρήσης για υπάρχον λογισμικό στην επιχείρηση.

-Με την απόκτηση του λογισμικού η επιχείρηση πρέπει να εγγράψει τον εξοπλισμό αυτό στο βιβλίο παγίων κατά τα προβλεπόμενα του ΚΒΣ.

-Η επιχείρηση πρέπει να διατηρήσει στην κατοχή της και να μην μεταβιβάσει τον εξοπλισμό αυτό τουλάχιστον επί μια τριετία από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργο.

-Σε περίπτωση αγοράς λογισμικού εφαρμογών που απευθύνεται σε πελατειακό κοινό, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα να εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), έκδοση 2.0 σε επίπεδο ΑΑ (οι δαπάνες μετατροπής είναι επιλέξιμες).
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ