2013-01-17 13:48:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Στις 11 Φεβρουαρίου ο νέος τιμοκατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων
Μετατίθεται, με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου τιμοκαταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ως νέα ημερομηνία καθορίζεται η 11η Φεβρουαρίου 2013.

«Η μετάθεση επιβλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία που ανέλαβε να δημιουργήσει την απαραίτητη βάση δεδομένων για να λειτουργήσει ο νέος τιμοκατάλογος δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου και γι’ αυτό υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε ορίσει αρχικά ως ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νέου τιμοκαταλόγου την 14η Ιανουαρίου 2013.

Η απόφαση του Υπουργικού για τον τιμοκατάλογο των φαρμάκων περιλαμβάνει επικαιροποίηση του τιμοκαταλόγου κάθε δύο χρόνια, αξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής κάθε τέσσερα χρόνια και αναθεώρηση του ποσοστού κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων ως εξής: από 0-50 ευρώ ποσοστό κέρδους 37% επί της χονδρικής τιμής, από 50-250 ευρώ ποσοστό κέρδους 33% επί της χονδρικής τιμής και από 250 ευρώ και άνω ποσοστό κέρδους 25% επί της χονδρικής τιμής.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ