2013-01-17 10:21:09
Φωτογραφία για Ο πρέσβης βλέπει... Αριστερά...!!!
Μια πρώτη «πρόγευση» για τις θέσεις των ΗΠΑ πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς χθες συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Σμιθ. Η συνάντηση είχε «κλειστεί» προ πολλού - πριν από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Γερμανία. 

Ο λόγος προφανής, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ταξιδέψει στη λεγόμενη «Μέκκα του καπιταλισμού», στις ΗΠΑ.

Στο τραπέζι η οικονομική κρίση

Οπως μάθαμε, η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, άλλωστε πολλά είχαν να πουν και στο τραπέζι τέθηκαν θέματα που κυρίως αφορούσαν την οικονομική κρίση. Από τη μία πλευρά του τραπεζιού ήταν ο Αμερικανός πρέσβης μαζί με το επιτελείο του και από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας, οι βουλευτές Ρ. Δούρου, Γ. Σταθάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος Γ. Αϋφαντής -θα τον συνοδέψουν στις ΗΠΑ- και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπάς.


Ολα επί τάπητος

Ολα δείχνουν πως αυτή η συνάντηση θα επαναληφθεί, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΗΠΑ, θα ξανασυναντηθούν και θα συζητήσουν και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Αμερικανός πρέσβης κ. Σμιθ δεν ξέρουμε αν εξεπλάγη -γιατί ο κ. Τσίπρας μιλούσε στα Αγγλικά-, πάντως του έκανε σχετικό κομπλιμέντο για τα Αγγλικά του.

Και με τον Φ. Κουβέλη

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα για τα προβλήματα της οικονομίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, ενώ δεν τέθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας. 

ethnos.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ