2013-01-17 07:38:17
Φωτογραφία για ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ  (VIDEO)
Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την έγκριση της εκταμίευσης 3,24 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη για δυναμικές μεταρρυθμίσεις, εγχώρια υποστήριξη αλλά και για μακροπρόθεσμη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις.

Η στρατηγική συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του χρέους, κατέληξε.

Νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση 3,24 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την πρώτη και τη δεύτερη επισκόπηση - αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της χώρας.

Η ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, προστίθεται στην ανακοίνωση, «επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δις. μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 3,24 δις. ευρώ ή 4,3 δισ. δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του Ταμείου στο πλαίσιο του Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού σε 4,197 δισ. μονάδες ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 4,86 δισ. ευρώ ή 6,46 δισ. δολάρια).

Με την ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, «το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης».
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ