2013-01-17 01:44:13
Φωτογραφία για Κένυα: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρά σε εστιατόριο
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων σε εστιατόριο πόλης στο... ανατολικό τμήμα της Κένυας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πόλη Γκαρίσα ανέφερε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας ανώτερος αξιωματικός φυλακών. Η επίθεση σημειώθηκε στις 19.30 το απόγευμα, τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας). Τρεις άνθρωποι πέθαναν ακαριαία ενώ δύο υπέκυψαν λίγο αργότερα στα τραύματά τους την ώρα που τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι Αρχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού μετά τις πληροφορίες πως μαχητές της Αλ Σαμπάμπ πέρασαν τα σύνορα, ισλαμική οργάνωση που θεωρείται η Νο1 ύποπτη για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη συγκεκριμένη πόλη τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν αστυνομικό, τραυματίζοντας έναν ακόμη, ενώ τον Νοέμβριο τρεις Κενυάτες στρατιώτες και δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί στην ίδια πόλη. Πριν από αυτά τα περιστατικά, τουλάχιστον 15 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι στη διάρκεια επιθέσεων.


Η Αλ Σαμπάμπ είχε επανειλημμένα απειλήσει τις Αρχές της Κένυας πως θα προχωρούσε σε αντίποινα για την αποστολή στρατευμάτων της αφρικανικής χώρας στη γειτονική Σομαλία (Οκτώβριος 2011) προς υποστήριξη του κυβερνητικού στρατού για τον περιορισμό της οργάνωσης. Κατά καιρούς σημειώνονται επιθέσεις με χειροβομβίδες σε διάφορες πόλεις της Κένυας, με την Αλ Σαμπάμπ να έχει αναλάβει την ευθύνη ορισμένων εξ αυτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ